Små gule erantis pibler op over alt, og i dag fortæller kalenderen også, at vi har vendt vinteren ryggen og kan tage hul på foråret.

Den forgangne vinter var lunere end gennemsnittet, og bt.dk har forhåbningsfuldt spurgt meteorologerne ved DMI, om vi kan være så heldige, at tendensen fortsætter.

Det ser sådan ud, melder DMIs vagtchef Klaus Larsen.

- Det ser ud til, at den næste måneds tid i hvert fald bliver lidt lunere end normalt. Gennemsnitstemperaturen i marts plejer at være seks grader, og det ser ud som om, at vi godt kan få det lidt varmere. Vi kommer flere dage op omkring tocifrede temperaturer, siger han.
 
Sådan en forårsdag, vi alle venter på, hvor man kan sidde udenfor i solen med en trøje og en kop kaffe - er det indenfor rækkevidde?

- Det kunne det sagtens være. Måske allerede på torsdag. Der får vi solskin, og rigtig mange steder vil temperaturen komme op over de 10 grader. På søndag ser det indtil videre også rigtig flot ud, men det er behæftet med lidt mere usikkerhed, siger Klaus Larsen.
 
Derefter afløses varmegraderne formentlig for en stund af lidt køligere vejr, men senere på måneden vender de rigtig forårsagtige temperaturer tilbage.

Så selvom urene ikke er stillet om til sommertid endnu, kan vi godt snart hive havestolene frem alligevel.