Mellem 20-30.000 kr. vil den typiske konfirmand 'tjene' på at bekræfte sin tro over for Gud, skriver TV2.dk. Pengene bliver sparet op, forlyder det.

I de følgende måneder vil titusinder af danske unge befinde sig i danske kirker landet over som et led i konfirmationen. 

Derfor har TV2.dk har sat en ekspert fra Danske Bank i stævne for at få hans bud på, hvad en typisk konfirmand får i pengegaver. Det er ikke håndører, man typisk får for at træde ind i de voksnes rækker, der gerne fejres ved en kirkelig ceremoni og fest i familiens skød.
 
Op til 30.000 kr. alene i pengegaver, vurderer chefstrateg i Danske Bank, Anders Nellemose. Men det er dog ikke Blå Mandag, der æder alle pengene.
  
- De godt 50.000 piger og drenge, der bliver konfirmeret i de kommende måneder, kan i alt se frem til at modtage gaver for mellem 1 og 1,5 milliarder kroner. Og en større og større andel af de penge bliver placeret på bankkontoen eller bliver investeret som opsparing til senere brug. Det kan vi se her i banken, siger chefstrateg i Danske Bank, Anders Nellemose til TV2.dk.

Han mener, at årsagen til at pengegaverne er så populære, skyldes, at pengegaver ofte er accepterede hos konfirmationerne i modsætningen til andre festlige begivenheder af samme karat.