Tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup talte torsdag formiddag til TV2 News foran Københavns Vestegns Politis politigård i Albertslund ved København. Det skete efter han ved 8.15-tiden var blevet anholdt og havde fået sit hjem på Frederiksberg ransaget af Københavns Vestegns Politi.

- Jeg kender om nogen betingelserne. Jeg er formentlig den sidste i kongeriget Danmark, der kan tillade mig at have ondt af mig selv. Og det har jeg heller ikke. Men hvis jeg kunne vælge frit på alle hylder, så havde jeg været foruden de sidste fire uger, siger Henrik Qvortrup.

Den tidligere chefredaktør for Se og Hør vil ikke gå i detaljer om sagen eller de sigtelser, der nu hænger over hans hoved, men siger:

- Generelt vil jeg sige, at beskrivelsen af mig som manden der orkestrerede det, genkender jeg ikke. Og jeg afviser det. Jeg gør klogest i at tale min egen sag. Det tror jeg for aller parter, er det bedste.

Han tilføjer:

- Det er et billede, jeg ikke genkender. Jeg afviser, at det forholder sig sådan. Jeg har beklaget, at jeg ikke spurgte mere. Det burde jeg indiskutabelt have gjort. Men at jeg var master mind, må jeg blankt afvise.

Henrik Qvortrup er en central person i Se og Hør-skandalen, der begyndte at rulle 28. april, hvor BT kunne fortælle, at ugebladet i flere år - fra 2008 til 2012 - og under skiftende chefredaktører mod betaling havde modtaget dybt personlige oplysninger om kendte og kongeliges brug af kreditkort.

Se og Hør betalte en kilde, en i dag 45-årig it-specialist, der via sit arbejde havde adgang til oplysningerne, for i hundredevis af tilfælde at levere de fortrolige oplysninger, der blev brugt til at finde kendte på rejser eller beskrive deres brug af penge. Den 45-årige it-specialist er også sigtet i sagen.

På spørgsmålet om Henrik Qvortrup fortryder noget, svarer han:

- Jeg har givet den indrømmelse, at jeg tilbage for syv år siden, skulle have spurgt mere ind til, hvad der foregik. Hvis jeg havde spurgt mere ind, var jeg blevet mere opmærksom.

Henrik Qvortrup oplyser til TV2 News, at han senere torsdag vil svare på efterforskernes spørgsmål.

Da Henrik Qvortrup som følge af Se og Hør-skandalen tirsdag 29. april forlod sit job som politisk kommentator på TV2, udsendte han en pressemeddelelse, hvor han om sit ‘sidste halve år på Se og Hør - perioden maj til december 2008’  kom med følgende bemærkninger:

- Der blev udbetalt honorarer og refunderet regninger for adskillige kilder. Herunder også flere måneder træk.

- Jeg attesterede som chefredaktør disse udgiftsbilag/honorarsedler

- Jeg kan ikke afvise, at der sket udbetalinger til den person, der er i centrum for de seneste dages omtale af Se og Hør.

- Jeg har også hilst på vedkommende.

- Min viden om denne kilde var, at han i flere tilfælde var i stand til at levere korrekte oplysninger til bladet. Derfor attesterede jeg udgiftsbilagene, når de blev præsenteret af journalisterne, som jeg forstod havde kontakt til kilden.

- Derimod havde jeg intet kendskab til, at kilden havde tilvejebragt oplysningerne på ulovlig vis.