Lyt til artiklen

Kender du bilisten, eller er det dig, så vil BT meget gerne høre fra dig på 1929@bt.dk eller på Facebook.

Midt- og Vestsjællands Politi advarer mod en særlig form for hærværk, efter en bilist har anmeldt, at hans hjul var blevet løsnet. Samtidig opfordrer politiet andre med lignende oplevelser til at anmelde det.

En 41-årig mand fra Jyllinge var først på ugen ude for en ubehagelig oplevelse.

»Manden begyndte at køre i sin bil, og så kunne han mærke, at den kørte helt underligt. Så fandt han ud af, at hjulene sad løst,« fortæller Carsten Andersen, kommunikationsansvarligt ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet fik mandag kl. 13.03 anmeldelsen fra den 41-årige om, at hjulboltene på hans bil var blevet løsnet. Det har formentlig fundet sted i tidsrummet fra torsdag til mandag, mens bilen holdt på Karavelvej i Jyllinge.

»Det er gudskelov ikke noget, der sker ret tit. Men der er al mulig grund til at advare voldsomt imod det her. Det kan jo få katastrofale følger, hvis hjulene pludselig falder af, mens man kører,« siger Carsten Andersen.

Han afviser, at hjulene kan have løsnet sig over tid, uden at ejeren har lagt mærke til det.

»Nej, ikke alle fire hjul på en gang. Det lyder helt usandsynligt. Det er trods alt 20 bolte eller deromkring, der skal løsne sig. Det er noget, der er gjort med vilje,« fastslår han.

Midt- og Vestsjællands Politi har ikke fået andre lignende anmeldelser for nylig, men Carsten Andersen fortæller, at politiet har hørt om, at der har været andre sager.

I søndags delte en person på Facebook ved navn Simon Langkjær et billede af et cykelhjul og sit ansigt fyldt med skrammer. Han skrev, at nogle havde fjernet møtrikkerne, der holdt hans forhjul fast, hvorefter han var styrtet. En historie, som BT skrev om.

Carsten Andersen opfordrer til, at alle, der skulle være ude for lignende hærværk, anmelder det.

»Vi håber selvfølgelig, det er en enlig svale, men der er grund til at være opmærksom på det her. Det har bestemt ikke noget med drengestreger at gøre. Det er ganske alvorligt,« siger han.