DMI varsler om kraftig regn i dag. Og fra morgenstunden falder regnen allerede over det sydlige Danmark. Vejdirektoratet advarer om store vandpytter på vejene, akvaplaning og lav sigtbarhed i morgentrafikken.

Regnen vil specielt være kraftig fra morgenstunden af, hvor der inden for de første seks timer flere steder i landet vil falde over 24 mm regn.

- Vi vil opleve kraftig regn i fem-seks timer, hvorefter det aftager en smule. Men det vil regne hele dagen, oplyser vagtchef hos DMI til bt.dk.

Læs også: Regn, regn og atter regn

Læs også: Det dyreste regnvejr nogensinde

Michael Jarnvig fra TV2 Vejret betegner også dagens regnbyger som kraftige.

Vagtchef hos Vejdirektoratet, Jakob Riis, fortæller, at der er risiko for akvaplaning, hvor bilernes dæk mister kontakten med vejbanen og 'flyder' på vandet.

- Der kan flere steder komme meget vand på vejbanerne. Derfor er der risiko for akvaplaning, siger han.

- Man skal køre efter forholdene. Hvis regnen er kraftig, skal man også tage højde for sigtbarheden. Sænk farten, hvis der er meget vand på vejene og sigtbarheden bliver lav.

Jakob Riis fortæller, at Vejdirektoratet lige nu afventer situationen.

- Jeg forventer ikke, at morgentrafikken bliver værre end almindelig myldretrafik. Måske kører bilerne langsommere i vejret, men der er også færre biler på vejene på grund af ferie.

Hvis vejene drukner i regnvand, har Vejdirektoratet klargjort en lille hær af slamslugere, der hurtigt kan rykke ud og suge vandet væk fra vejbanerne.

Ingen problemer med togene

Pressevagten ved Banedanmark fortæller, at regnvejret på nuværende tidspunkt ikke har skabt problemer på hverken fjernbanen eller med s-togene.