Tidligere souschef Sascha Hegner på Taastrup Teater har hyret sin egen mor og hendes kærestes firma til at levere mad og it-udstyr til teateret for over en million kr. I dag er hun chef på andet teater.

Den politianmeldte sag om underslæb på Taastrup Teater mod den tidligere direktør og kendte skuespiller, Mogens Holm, vokser nu voldsomt.

Det viser sig, at teatrets tidligere souschef Sascha Hegner har hyret et firma, der er ejet af hendes egen mors kærestes firma Mico ApS til at levere it-udstyr til teatret for over en million kroner. Derudover har Sascha Hegner også hyret sin egen mor Pia Hegners firma Suppermom til at levere catering til teatret for 134.218,75 kr.

BT har fået aktindsigt i alle bilag siden 2007 fra de to firmaer, der viser, at Sascha Hegner har hyret sin egen familie til opgaver for i alt 1.215.639,57 kr. Alt fra mad til teatrets julefrokost, teatrets hjemmesider, installering af computere hos teaterdirektøren og 42 tommers fjernsyn til teatret er leveret af Sascha Hegners families firmaer.

Nepotisme

Sascha Hegner er nyansat administrationschef på Grønnegade Teatret i Næstved, men var i Taastrup Teater ansvarlig for alt it og levering af mad til teatret. Her brugte hun sin egen families firmaer som leverandør, selv om det var i strid med lovens regler om nepotisme.

Men selv om nepotisme kan straffes efter straffelovens regler om mandatsvig og er et brud på kommunens regler om habilitet, hvor man ikke må bestille varer hos familiemedlemmer, så har kommunen valgt ikke at politianmelde Sascha Hegner. De valgte dog at suspendere hende og kræve et beløb refunderet, fortæller borgmester Michael Ziegler (K).

Regler om habilitet

- Det er i strid med kommunens regler at handle med nærtstående, siger Michael Ziegler, der vil tænke over, hvorfor de ikke har politianmeldt teatrets tidligere administrationschef.

En ansat fra teatret er i rapport om teatret citeret for, at de undrede sig over, at maden fra Sascha Hegners mors firma var så dyrt, men de fik besked på ikke at indhente andre tilbud.

BT har forgæves forsøgt at indhente en kommentar fra Sascha Hegner.

Bestyrelsesformand Per Mejer fra hendes nuværende arbejdsgiver Grønnegade Teatret siger dog:

- Vi har selvfølgelig læst rapporten fra Taastrup igennem og har ikke ment, at det har nogen betydning for hendes job, siger Per Mejer.