Denn tidligere agent for PET, Morten Storm, hævder, at han var med til at spore en al-Qaeda-leder, som amerikanerne siden dræbte.
Denn tidligere agent for PET, Morten Storm, hævder, at han var med til at spore en al-Qaeda-leder, som amerikanerne siden dræbte.

Gentager i '60 Minutes' at han hjalp USA med at finde top-terrorist

- Det var min mission, der førte til drabet på top-terroristen Anwar Al Awlaki.

Sådan siger Morten Storm, tidligere dobbeltagent for Politiets Efterretningstjeneste (PET), i et special-interview med det legendariske amerikanske tv-program 60 Minutes, som bliver sendt i amerikansk tv på søndag

- Der er ingen tvivl om at (min indsats førte til hans død). Det gav mig glæde. Det siger jeg fordi det er godt han døde. Det er godt, siger Morten Storm i interviewet med Lara Logan fra 60 Minutes, hvor han igen fortæller sin historie, som han tidligere har fortalt i JyllandsPosten.

Anwar Al Awlaki var leder af Al Qaeda i Yemen, da han sidste år blev dræbt af et missil ved et kontroversielt amerikansk drone-angreb. Ifølge Morten Storm var det ham, der skaffede PET og den amerikanske efterretningstjeneste CIA de oplysninger om Awlakis opholdssted, som gjorde amerikanerne i stand til at lokalisere og dræbe ham.

Ifølge Morten Storm står han frem i de amerikanske medier nu, fordi heller ikke CIA  vil anerkende eller betale ham for hans rolle i drabet på Awlaki. Han fortæller i interviewet, at det lykkedes ham at finde Awlaki igen, da CIA havde mistet sporet af top-terroristen i ørkenen i Yemen.
Ifølge 60 Minutes har hverken PET eller CIA ønskede at kommentere Morten Storms oplysninger i interviewet.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.