De nærmere omstændigheder om tv-værten Line Baun Danielsens virksomhedskollaps hemmeligholdes, erfarer B.T.

Ready-Set-Grow Aps skulle hjælpe virksomheder med at vokse, men virksomhedens egen vækst stoppede mindre end et år efter etableringen. Pengemangel angives som årsagen, men det er uklart, hvem der begærer konkursen.

Det erfarer B.T. efter at have talt med Line Baun, der grundlagde virksomheden sammen med Gitte Høj.

- For os er det ikke så vigtigt, hvem der har indgivet konkursbegæringen. For os er det jo bare afsindig ærgerligt. For vores brugere og for Danmark i gåseøjne. Især fordi vi har haft så stor opbakning, fortæller tv-værten. Line Baun og Gitte Høj trak begge på erfaringer som selvstændige, men det var ikke nok.

Line Baun: ’Ærgerligt’

- Gitte og jeg har jo i et halvt år arbejdet på at finde den nødvendige kapital, der kunne udvikle virksomheden kompetencemæssigt og markedsføringsmæssigt. Vi har investeret megen tid og bygget et professionelt produkt, som vores brugere er begyndt at bruge. Så selvfølgelig er vi begge dybt ærgerlige over, at det ikke kunne lykkes.

Ud over manglen på ekstern kapital fra investorer, skylder Ready-Set-Grow penge til en samarbejdspartner, skriver Ekstra Bladet. Det bekræfter Gitte Høj over for B.T. - uden dog at ville afsløre navnet:

- Selskabet skylder eksternt i omegnen af 70.000 kr. Vi forsøgte at stoppe de ydelser, dette firma har leveret til os, inden ydelsen blev leveret. Men det fik vi ikke lov til, så derfor står vi tilbage med den regning. Det er ikke så dramatisk, fortæller Gitte Høj over telefonen og tilføjer, at der afdrages på beløbet.

Ifølge Gitte Høj er det en af ejerne, der begærede konkursen. Ingen af de partnere, B.T. kontakter, vil fortælle navnet.

Det hele begyndte ellers godt. Anpartsselskabet Ready-Set-Grow blev sat i søen i marts sidste år med skyhøje ambitioner:

’Vores vision er at skabe et iværksætter-, entreprenør- og vækstmiljø, hvor flere lykkes og færre drejer nøglen om. Og hvor det at starte og udvikle en virksomhed er sjovt, nemt og lønsomt’, stod der på hjemmesiden.

Ambitioner til det sidste

Ambitionsniveauet er forblevet intakt i den pressemeddelse, der i fredags blev offentliggjort om konkursen. Her står bl.a., at det ’naturligvis er ærgerligt for erhvervslivet i Danmark, at de tilbud og muligheder, der var i Ready-Set-Grow, nu ophører med at eksistere’.

- Jeg og de øvrige partnere i Ready-Set-Grow syntes, at virksomheden tjente et godt formål. Vi har fået ufattelig stor opbakning fra omverdenen og mange professionelle samarbejdspartnere, siger hun og fortsætter:

- Nu gælder det at få det her afsluttet ordentligt.

Line Baun Danielsen fortsætter arbejdet med sit firma LBP Kommunikation og jobbet som studievært på TV Lorry.