Model Mette Munkø får dødstrusler, efter at en blikkenslager skrev en flirtende besked, som hun offentliggjorde på Facebook

»Jeg forsøger at lade være med at læse dem.«

29-årige Mette Munkø kigger på den alarmerende røde notifikation på Facebook, der fortæller hende, at der lige nu ligger 97 beskeder og venter. I en alvorlig tone fortæller Mette Munkø, der er jurastuderende og arbejder som ’nudeart’-model – altså nøgenmodel – at hun passer på sig selv. Det gør hun, fordi hun står midt i en storm af dødstrusler og hadefulde kommentarer: ’Klamme svin, du burde skamme dig din luder,’ skriver en ung mand, Mette Munkø ikke kender. Og det er blot en af hundredvis af beskeder, der er havnet i den unge models indbakke på Facebook. Men truslerne står dog ikke mål med den frygt, som lækken af Mette Munkøs private oplysninger har medført.

»Det værste er, at folk nu forsøger at finde frem til mine personlige oplysninger for at hænge mig ud, og for at straffe mig på den allerværst tænkelige måde,« siger Mette Munkø.

Sidste onsdag havde Mette Munkø besøg af en blikkenslager i sit hjem, som efterfølgende var så betaget, at han misbrugte sin adgang til kundeoplysninger og skrev en flirtende besked til hende fra sin private telefon.

’Hej Mette… du må meget undskylde jeg skriver.. men blir simpelthen nød til at fortælle dig at du er virkelig en flot og charmerende pige … puha … Hehe Sorry. Mvh blikkenslageren’, skrev han i en sms umiddelbart efter besøget.

Jurastuderende Mette Munkø har fået ørerne i maskinen efter at have offentliggjort en flirtende sms og bedt sine venner om deres mening – uden at nævne navnet på afsenderen. Hun læser jura, billedet her er fra jobbet som nudeart model. Foto: Pia Lind
Jurastuderende Mette Munkø har fået ørerne i maskinen efter at have offentliggjort en flirtende sms og bedt sine venner om deres mening – uden at nævne navnet på afsenderen. Hun læser jura, billedet her er fra jobbet som nudeart model. Foto: Pia Lind
Vis mere

Det fik Mette Munkø til at dele beskeden og bede om vejledning i den prekære situation. For episoden er ifølge Mette Munkø langtfra så uskyldig, som debatten vil gøre den til. Men i stedet for et par ’for og imod’ kommentarer, så udløste det den shitstorm, som har fået den 29-årige model til at tage sine forholdsregler. For udover dødstrusler, så forsøger flere at dele hendes adresse og telefonnummer over nettet. Derfor er det en vagtsom ung kvinde, som BT møder i hendes hjem.

»Det er skræmmende, og jeg har bedt mine venner om at komme her for at hente mig, fordi jeg ikke har lyst til at gå udenfor alene,« siger Mette Munkø.

Vigtig debat

Fortryder du, at du lagde beskeden på Facebook?

»Ja og nej, fordi det er faktisk en vigtig debat. Hvis det skete igen, så ville jeg ringe til chefen og sige det. Det her sker i et skræmmende omfang, og der er kvinder, som har skrevet til mig, at de har oplevet at blive livsfarligt stalket.«

Debatten om blikkenslagerens charmeoffensive sms deler vandene, for på den ene side mener folk, at Mette Munkø bare burde være glad for komplimenten, mens andre omvendt forstår, at det er et tillidsbrud, som blikkenslageren har påført den unge model.

Mette Munkø fastslår dog, at hun også modtager opbakning på de sociale medier. Hun giver dog de danske mænd en opsang, for når de vil give kvinder komplimenter, så skal de som minimum kunne kigge kvinden i øjnene.

»Hvis I ikke kigger os i øjnene, og ikke gør det overbevisende, så er det jo bare for at dyrke jeres eget ego og vise overfor drengene, ’se lige, hvad jeg gjorde’,« siger Mette Munkø.

Mette Munkø har hverken i medierne, på sociale medier eller overfor BT oplyst blikkenslagerens navn eller firma.