Hans, Malene, Nanna og Sarah blev onsdag aften mindet ved en mindegudstjeneste i Össjö

Organisten gik i gang med sit vanlige præludium, mens klokkerne ringede ind. Der var folk i alle aldre. Lige som til enhver almindelig gudstjeneste. Intet var dog, som det plejede at være denne onsdag aften i landsbyen Össjö ved Munka-Ljungby i Sydsverige.

Ledsaget af en tung stemning var cirka halvdelen af den lille landsby, hvor alle kender alle, mødt op for at mindes Hans vt Veer, Malene Houdorf Madsen og deres to døtre Nanna og Sarah. Familien var til hverdag en del af lokalsamfundet, inden de mistede livet i den forfærdelige ødegårdsbrand natten til søndag.

En lille mindebog var placeret ved indgangen i den lille kirke, hvor alle, som havde lyst, kunne skrive en sidste hilsen til familien, inden de satte sig ind på kirkebænkene.

Svært at forstå

- Der findes knap ord for, hvad der er sket. Det er svært at forstå. Men tak for den tid, I var en del af vores lille landsby.

Sådan indledte sognepræst Lena Sahlee Persson sin mindetale til familien vt. Veer. Og det var svært at forstå. Især for de mange fremmødte børn, der havde leget med Nanna og Sarah eller gået i skole med de to piger. Flere blev båret ud af kirken undervejs, da tårerne og gråden ikke var til at stoppe.

Ledsaget af orgelmusik åbnede præsten op for, at Nanna og Sarahs legekammerater kunne komme op til alteret og lægge sten på et klæde – et klæde som var blåt. Jomfru Marias farve.

Ca- 30 folk tændte efterfølgende et lys til minde om en familie, der for altid vil blive husket.

Sognepræst Lena Sahlee Perrson afsluttede gudstjenesten ved at sige:

- Fyld vores hjerter med håb, Gud. Amen!

Artiklen fortsætter under billedet

Billeder af Nanna og Sarah stod side om side med blomster og lejetøj inde i kirken.
Billeder af Nanna og Sarah stod side om side med blomster og lejetøj inde i kirken. Foto: Andreas Beck
Vis mere

Var vellidt af hele landsbyen

Efter gudstjenesten fangede BT’s reporter på stedet et par af landsbybeboerne.

- Jeg er meget chokeret og ked af det. Jeg kan slet ikke forstå det. Familien var enormt vellidt af hele landsbyen, sagde Anke Volden, hvis børn legede meget med Sarah og Nanna

En anden fra landsbyen, Pamela Andersson, var ligeledes utroligt rørt.

- Jeg kendte Nanna og Sarah rigtig godt, og det gør mig meget ondt, at de nu er borte, sagde hun.

Familiens pårørende havde ikke lyst til at udtale sig til BT