En tragedie ramte en dyreklinik torsdag, hvor en 37-årig kvinde blev sparket af en hest, der var under behandling.

Kvinden blev ramt i hovedet og brækkede desuden armen, og hun blev fløjet til Rigshospitalet i al hast, siger Berner Olsen, der er chef for Kasernens Hesteklinik i Næstved, hvor ulykken skete.

»Jeg har set ulykker før, men jeg har aldrig set noget i den her stil,« siger en stadig berørt og chokeret Berner Olsen.

»Jeg står inde ved siden af, da nogen kommer løbende og siger, hun er blevet sparket. Så går hele værket i gang med at ringe til pårørende, ambulance og Arbejdsskadestyrelsen. Hun er ikke ved bevidsthed, og den stakkels kvinde har fået ændret hele sin dagligdag på et splitsekund,« siger chefdyrlægen.

Kvinden behandlede på en hest, der var mildt bedøvet, og Berner Olsen forklarer, at hestes reaktioner er svære at forudse, når hesten er bedøvet.

»Det var et mareridt, det jeg så. Vi kan ikke læse hesten, når den er let bedøvet, og den havde oveni købet også jernsko på hovene,« siger Berner Olsen.

Han understreger, at det er helt normal procedure at behandle hesten på den måde, som dyrlægen gjorde torsdag, og det er også helt normalt, at hesten har jernsko på under behandlingen.

Henrik Karlsen, der er vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, fortalte torsdag til sn.dk, at ulykken skete, da hestens bedøvelse begyndte at aftage.

Seneste melding om kvindens tilstand fik Berner Olsen fredag morgen, og på det tidspunkt var hendes tilstand stadig kritisk, og hun var ikke vågnet af koma.

»Vi er alle meget rystede, og vi talte det hele igennem på klinikken efterfølgende. Vi har også en ordning, hvor folk kan få hjælp udefra, når der sker ulykker, hvis de vil. Vi mødes også alle sammen i næste uge og holder et møde om episoden,« siger chefen.

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har ikke yderligere oplysninger om kvindens tilstand, oplyser vagtchefen.