Mens de folkekære Price-brødre får danskernes mundvand til at løbe, når de tilbereder lækre retter i madprogrammet 'Spise med Price', så mener Dyrenes Beskyttelse, at brødrene er gået over stregen med gårsdagens madeventyr.
Her viste Adam og James Price, hvordan den franske delikatesse foie grais tilberedes og fortæres. Den kulinariske svinestreg får nu Dyrenes Beskyttelse til at se rødt.
- Selve tvangsfodringen foregår med en 20-30 cm lang plastikslange, der presses ned i mavesækken gennem spiserøret på fuglen, og på den måde tvinges fuglen til at indtage meget mere føde, end den frivilligt ville æde.
Tvangsfodringen foregår flere gange dagligt gennem en to-tre ugers periode, og ofte opstår der skader på fuglens spiserør.
- I Dyrenes Beskyttelse mener vi ikke, at det er et spørgsmål om smag og behag. Det er et spørgsmål om grov dyremishandling, skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelse.
Men den holdning deler Adam Price ikke med Dyrenes Beskyttelse. Han mener, at det er en gastronomisk tradition, og at folk i øvrigt skulle tage at fokusere generelt på dyrevelfærden i stedet for kun at kigge på en lille del af den.
- Man skal passe på, at dialogen ikke bliver for afsporet. Man vil ikke spise foie gras, men gerne æg fra burhøns, som også lever under nogle kummerlige forhold. Det giver ikke mening. Men jeg kan da kun opfordre til, at man gør op med sig selv, hvad god mad er værd. Jeg har i hvert fald besluttet mig, fortæller Adam Price til B.T.
'Værre var det heller ikke...'
Han erkender dog, at produktionen af foie gras ikke er rendyrket kærlighed.
- Jeg har været i Frankrig og set foie gras-produktion, og det kan da godt virke lidt voldsomt, men gæssene kom selv hen for at blive fodret, så værre var det heller ikke. Men jeg synes selvfølgelig, at det er vigtigt, at vi går op i dyrevelfærden og vælger det økologiske til, forklarer Adam Price.
Han kan nu forvente et brev fra Dyrenes Beskyttelse, der på skrift beskriver forholdene hos gæs og ænder.
- Brevet vil nok ikke komme bag på brødrene Price, for i afsnittet forholder de sig til, at man med foie gras vil få dyreværnsfolk på nakken, men mener alligevel, at det er et spørgsmål om smag og behag, skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelse.