Temperaturerne nåede i nat helt ned på minus 15,9 grader i Thy i Nordvestjylland, og det er den laveste temperatur målt siden 11. januar 1987 - altså i 23 år.

I Thy har man ikke siden 80ernes trillingeisvintre målt så lav en temperatur som i nat. Dengang nåede temperaturen ned på -17,1 grader.

Nattens laveste temperatur blev målt i Thy og i Karup, hvor termometret begge steder faldt til -15,9 grader. Og for thyboernes vedkommende, er det ifølge TV2 News den laveste temperatur målt i 23 år. 

Danskerne kan også i dag belave sig på en dag i vinterens tegn. Det blæser nemlig op, og i kombination med frostgrader udløser det fænomenet 'wind chill'. Jo mere vinden blæser, jo hurtigere afkøles kroppen - vinden blæser nemlig det tynde lag af varm luft væk, som omgiver din krop.

- Wind chill beskriver, hvordan temperaturen påvirker din hud. Hvis det ikke er særlig koldt men blæser meget kan det eksempelvis udløse en wind chill-faktor på -20 grader. Det betyder, at din hud vil blive påvirket på samme måde, som hvis det var vindstille og -20 grader, forklarer vagthavende meteorolog ved DMI Bill Vejdegren.

Så selvom dagstemperaturen i dag egentlig ikke bevæger sig voldsomt under frysepunktet, så vil det alligevel føles bidende koldt.

København og Nordsjælland vil opleve temperaturer mellem en og fire graders frost. Men med en vindhastighed på 13 m/s vil det føles som 9-13 graders frost.

Nogenlunde samme forhold gør sig gældende i Vest og Sydsjælland samt Lolland-Falster. Her vil temperaturerne sammen med vindhastigheden føles som 9--14 graders frost.

Fynboerne og sønderjyderne vil i dag opleve temperaturer, der føles som 10-12 graders frost.

Koldest bliver det i Øst-, Midt- Nord- og Vestjylland, hvor wind chill-faktoren kommer helt ned på mellem 10 og 18 frostgarder.

Meteorolog Bill Vejdegren fortæller, at det vil blive ved med at blæse hele weekenden, så selvom temperaturene stiger i morgen, så vil det stadig føles isnende koldt.

Og der er ikke hverken forår eller højere temperaturer i vente lige foreløbig.

- Hele kontinentet er dække af kulde og sne, så selvom vi får varmere luft sendt ned over Danmark fra sydøst, så vil det være det som vi betegner som 'rigtig fodkoldt', siger Bill Vejdegren.