Lyt til artiklen

Musikeren, skuespilleren og tekstforfatteren Simon Rosenbaum døde søndag 89 år gammel. Den folkelige entertainer var elsket af både publikum og kolleger.

Simon Rosenbaum vil blive begravet onsdag kl. 12 fra kapellet på Mosaisk Vestre Begravelsesplads på Vestre Kirkegård. Det oplyser hans ældste datter skuespiller Pia Rosenbaum til BT.

I dag har mange kendte valgt at hylde Simon Rosenbaum i kondolence-hilsner på den yngste datter Ina-Miriam Rosenbaums Facebook-side.

Læs også:

Rosenbaum

Skuespiller og sanger Charlotte Guldberg, der i 2014 spillede Evita i musicalen Evita på Det Ny Teater, kalder Simon Rosenbaum for et 'bemærkelsesværdigt menneske'.

Skuespiller og sanger Charlotte Guldberg, der i 2014 spillede Evita i EVITA på Det Ny Teater, kalder Simon Rosenbaum for et 'bemærkelsesværdigt menneske'.
Skuespiller og sanger Charlotte Guldberg, der i 2014 spillede Evita i EVITA på Det Ny Teater, kalder Simon Rosenbaum for et 'bemærkelsesværdigt menneske'. Foto: Niels Ahlmann Olesen
Vis mere

»Kære Ina. Jeg kondolerer og sender de varmeste hilsner til dig og familien. Et sjældent bemærkelsesværdigt menneske og kunstnerisk talent har forladt os, men har efterladt fodspor, som aldrig vil blive visket ud,« skriver Charlotte Guldberg.

Foto: Facebook
Vis mere

Skuespiller og komiker Søren Hauch-Fausbøll, der er kendt som manden inde i Bamse (Bamses Billedbog) skriver:

Skuespiller Søren Hauch-Fausbøll (her med hustruen Nadja) kalder Simon Rosenbaum 'et fantastisk menneske'.
Skuespiller Søren Hauch-Fausbøll (her med hustruen Nadja) kalder Simon Rosenbaum 'et fantastisk menneske'. Foto: MOGENS FLINDT
Vis mere

»Kæreste Ina. Jeg kondolerer!! Har lige hørt om det og blev helt chokeret. For mig var Simon nærmest udødelig. Men godt han lever videre i minderne. Han var et fantastisk menneske! Æret være hans minde og tak for alle de guldkorn han gav os. Et kæmpe knus og kram fra Søren...og også til Pia!«

Læs også:

Skuespiller Lene Poulsen sender også sine varmeste tanker til de efterladte og skriver om Simon Rosenbaum:

»Simon var en fin mand. Sjov, beleven, stærk!«

Skuespiller Niels Ellegaard, som de fleste kender fra Cirkusrevyen, skriver: Han var noget helt specielt.
Skuespiller Niels Ellegaard, som de fleste kender fra Cirkusrevyen, skriver: Han var noget helt specielt. Foto: Niels Ahlmann Olesen
Vis mere

Skuespiller Niels Ellegaard, som de fleste kender fra Cirkusrevyen, har valgt at skrive det helt kort:

»Kondolerer.........han var noget helt specielt…«

Også skuespiller og instruktør Flemming Jensen og operachef hos ØresundsOperan Merete Sveistrup har sendt Ina-Miriam en hilsen:

Skuespiller og instruktør Flemming Jensen har også sendt Ina-Miriam Rosenbaum en hilsen: »Vi tænker på jer - og på Simon. Med vemod - men frem for alt med glæde.«
Skuespiller og instruktør Flemming Jensen har også sendt Ina-Miriam Rosenbaum en hilsen: »Vi tænker på jer - og på Simon. Med vemod - men frem for alt med glæde.« Foto: Martin Sylvest Andersen
Vis mere

»Kære Ina! Vi tænker på jer - og på Simon. Med vemod - men frem for alt med glæde. Det gør ondt at miste det, der altid har været en konstant i livet. Men I to er her jo - jeres børn er her - og så er Simon her også,« skriver Flemming Jensen.

»Kæreste Ina, hvilket liv han fik - hvilket liv han gav og hvilket tomrum han efterlader. Lykken er at han lever videre i dig, i Pia, i August ...Al vores medfølelse går til dig og dine. Knus Merete og Bert-Åke,« skriver Merete Sveistrup.

Skuespiller Jens Jørn Spottag har også valgt at kondolere via Facebook: »Kondolerer og sender de varmeste tanker til dig og familien. JJ,« skriver han.
Skuespiller Jens Jørn Spottag har også valgt at kondolere via Facebook: »Kondolerer og sender de varmeste tanker til dig og familien. JJ,« skriver han. Foto: LISELOTTE SABROE
Vis mere

Og skuespiller Jens Jørn Spottag, kendt fra stort set samtlige tv-serier lavet i Danmark i 90'erne og 00'erne skriver »Kondolerer og sender de varmeste tanker til dig og familien. JJ.«

Simon Rosenbaum har lavet et utal af cabareter, shows, revyer og teater bl.a. i Rottefælden i Svendborg, Søpavillonen i København, Sommersjov i Gilleleje og Helsingør Revyen. I årene fra 1974 til 1982 var han fast leder af sommerrevyen i Tivoli Friheden i Århus. Samtidig fik han tid til at skrive, komponere og instruere revy på Mogenstrup Kro.

Som solist gjorde han sig først og fremmest bemærket med en finurlig og krøllet blanding af vovede viser, sjove tosserier og poetiske tankestreger.

Han forblev aktiv til det sidste og var i de seneste år aktuel med diverse shows på Revymuseet på Frederiksberg.