Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Den 22-årige VVS-lærling Jacob Axlund fik sig et gevaldigt chok, da han fredag morgen blev sendt ud til en boligblok i Bagsværd ved København.

Det var blokkens pedel, der havde ringet efter Fredensborg VVS & Teknik, hvor Jacob Axlund arbejder. Den var helt gal i boligblokkens vaskekælder, hvor der var begyndt at lugte råddent. Og stanken kom ikke fra ildelugtende og vådt vasketøj, kunne pedellen slå fast.

Da Jacob Axlund ankom til stedet og åbnede døren ind til vaskekælderen, blev han mødt af den samme fæle lugt. Han fik derefter øje på noget sort og uldent i et rør ved en tørretumbler.

»Jeg var overbevist om, at der lå en død rotte eller mus ved tørretumbleren. Jeg er virkelig ikke perlevenner med rotter, så jeg gik ud for at ringe efter min kollega, som også kom forbi,« fortæller Jacob Axlund til BT.

Til Jacob Axlunds og kollegaens store forbløffelse var den sorte uldtot forsvundet, da de lidt senere gik ned vaskekælderen igen. Den 22-årige VVS-lærling gik over mod afløbet for at se, om ’rotten’ havde søgt mod kloakken. Men nej.

I stedet fik han øje på et lille udmagret væsen, der gemte sig bag en af vaskemaskinerne.

»Jeg finder så ud af, at det er en kat, der har været lukket inde. Den var våd, fnuldret, udmagret og lugtede ikke særligt godt. Det var ret tydeligt at se, at tørretumbleren havde været i gang,« fortæller Jacob Axlund.

Ifølge Dyreværnet, der nu har katten i deres varetægt, svævede den mellem liv og død, da Jacob Axlund fandt den. Værnet vurderer, at den firbenede stakkel havde været lukket inde i tørretumbleren i en uge uden mad og drikke, og samtidig har den været udsat for temperaturer på op til 80 grader.

Jacob Axlund gav den en balje med vand og kørte den efterfølgende til Dyreværnet i Rødovre, der omgående gav den mad og drikke og derefter et drop. Den er nu ved at komme sig efter den ubehagelige og livstruende oplevelse.

Dyreværnet har delt den rørende historie på deres Facebook-side, og her bliver dagens dyreven, Jacob Axlund, rost til skyerne for sin gerning.

»Det er da dejligt at blive rost for noget, man gør. Jeg har selv en hund derhjemme, og jeg kan ikke lide at se, når dyr lider,« siger han.

Det er uvist, om nogen med fuldt overlæg har spærret katten inde i tørretumbleren, eller om det er sket ved et uheld.

Katten er nu blevet døbt 'Jacobine', fortæller Rikke Christensen-Lee, dyrlæge og leder af Dyreværnet i Rødovre.

»Katten er meget dehydreret, og det er en balance at give den væske. Hvis den får væske for hurtigt, hæver den op i hjernen, og den dør. Hvis det går for langsomt, sætter nyrerne ud,« fortæller hun til Sjællandske.