bt.dk var på gaden, mens sneen dalede og fik hilst på et par af de glade nissemænd- og koner.

De lysende, blå nissehuer var på plads, da Tuborg traditionen tro bød landets nisser op til dans og juleøl på årets J-dag.

J-dag lå oprindeligt på anden onsdag i november, da den første gang blev lanceret. Sådan var det helt frem til 1999, hvor Tuborg og Bryggeriforeningen ganske fornuftigt flyttede dagen til en fredag, fordi for mange unge pjækkede om torsdagen.


I år faldt sneen derfor den første fredag i november, og efter blot en time havde en overvejende del af gadens nisser allerede skudt raketfart mod Nisseland med en god kæp i øret, råb, skrig og skrål og brede smil på læberne.

Anders Dederding (i blå polo), 22, elektriker Drikker du dig specielt fuld på J-dag? Det en god anledning.
Hvad synes du om J-dag? Det er fint. Noget vi planlægger. Så samles vi ca. otte til ti stykker. I år aftalte vi Sjusbar. Nogle gange i hjembyen, Ølstykke.
Hvad skal du i morgen? Til fødselsdag klokken 18.30, men inden skal jeg sove branderten ud og se fodbold. Tror det er engelsk.
Anders Dederding (i blå polo), 22, elektriker Drikker du dig specielt fuld på J-dag? Det en god anledning. Hvad synes du om J-dag? Det er fint. Noget vi planlægger. Så samles vi ca. otte til ti stykker. I år aftalte vi Sjusbar. Nogle gange i hjembyen, Ølstykke. Hvad skal du i morgen? Til fødselsdag klokken 18.30, men inden skal jeg sove branderten ud og se fodbold. Tror det er engelsk. Foto: Martin Sylvest Andersen
Vis mere

.

Cecilie Lærke Nielsson (højre), 18, arbejdsløs Drikker du dig specielt fuld på J-dag? Det er altid en fest. Jeg ser frem til hver eneste J-dag på året! Eller... hver gang!
Hvad synes du om J-dag? Jeg har drukket siden klokken 16, det er pisse fedt indtil videre!
Hvad skal du i morgen? Jeg skal være sammen med Anne T. Vi skal ud og træne. Denne body... Skal i fitness klokken 17... Hvis de ikke har lukket.
Cecilie Lærke Nielsson (højre), 18, arbejdsløs Drikker du dig specielt fuld på J-dag? Det er altid en fest. Jeg ser frem til hver eneste J-dag på året! Eller... hver gang! Hvad synes du om J-dag? Jeg har drukket siden klokken 16, det er pisse fedt indtil videre! Hvad skal du i morgen? Jeg skal være sammen med Anne T. Vi skal ud og træne. Denne body... Skal i fitness klokken 17... Hvis de ikke har lukket. Foto: Martin Sylvest Andersen
Vis mere

.

Patrick Sullivan (i midten), 26, salgsekspert hos A.P. Møller Drikker du dig specielt fuld på J-dag? Jeg er fra USA, men har boet i Danmark i seks måneder, så jeg havde hørt om J-dagen. Jeg synes ikke, der er nok af det gratis øl.
Had synes du om J-dag? Det er fantastisk! Jeg skal bare drikke juleøl, komme i stemning og dele juleglæden med damerne.
Hvad skal du imorgen? Købe seks kasser juleøl og til klæd-ud-fest.
Patrick Sullivan (i midten), 26, salgsekspert hos A.P. Møller Drikker du dig specielt fuld på J-dag? Jeg er fra USA, men har boet i Danmark i seks måneder, så jeg havde hørt om J-dagen. Jeg synes ikke, der er nok af det gratis øl. Had synes du om J-dag? Det er fantastisk! Jeg skal bare drikke juleøl, komme i stemning og dele juleglæden med damerne. Hvad skal du imorgen? Købe seks kasser juleøl og til klæd-ud-fest. Foto: Martin Sylvest Andersen
Vis mere

.

Christian Stade, 22, bartender på LA-bar Drikker du dig specielt fuld på J-dag? Jeg drikker aldrig mere end en til to øl. Jeg er på arbejde, så jeg må være professionel. Det har jeg været de seneste to år.
Hvad synes du om J-dag? Det er superhyggeligt. Gæsterne er friske og glade, og jeg kan godt lide at være på arbejde.Der er så mange mennesker i byen, men bag baren er der plads.
Hvad skal du i morgen? Jeg skal arbejde igen.
Christian Stade, 22, bartender på LA-bar Drikker du dig specielt fuld på J-dag? Jeg drikker aldrig mere end en til to øl. Jeg er på arbejde, så jeg må være professionel. Det har jeg været de seneste to år. Hvad synes du om J-dag? Det er superhyggeligt. Gæsterne er friske og glade, og jeg kan godt lide at være på arbejde.Der er så mange mennesker i byen, men bag baren er der plads. Hvad skal du i morgen? Jeg skal arbejde igen. Foto: Martin Sylvest Andersen
Vis mere

.

Thomas Bjeld, 20, arbejder fuldtid på McDonalds Drikker du dig specielt fuld på J-dag?
Det kommer an på, hvordan aften forløber. I dag har været ude og shoppe med nogle venner og så er vi taget videre derfra for at få et par øl.
Hvad betyder J-dag for dig? Det er startskuddet på julen. Og jeg elsker julen.
Hvad skal du så i morgen? Forhåbentlig sove nogle tømmermænd ud. Men jeg skal faktisk træne klokken 13. Den bliver svær!
Thomas Bjeld, 20, arbejder fuldtid på McDonalds Drikker du dig specielt fuld på J-dag? Det kommer an på, hvordan aften forløber. I dag har været ude og shoppe med nogle venner og så er vi taget videre derfra for at få et par øl. Hvad betyder J-dag for dig? Det er startskuddet på julen. Og jeg elsker julen. Hvad skal du så i morgen? Forhåbentlig sove nogle tømmermænd ud. Men jeg skal faktisk træne klokken 13. Den bliver svær! Foto: Martin Sylvest Andersen
Vis mere