Lyt til artiklen

Byggeriet af en ny 512 meter lang jernbanebro ved Vallensbæk betyder, at trafikken på Vestmotorvejen (E20) fra Korsør mod København i tre aftener og nætter vil blive hæmmet af kæmpe særtransporter.

Særtransporterne skal transportere præfabrikerede broelementer frem til Vallensbæk fra Korsør Havn. De er så brede, at de bliver nødt til at køre i midten af motorvejen, og det vil ikke være muligt for personbiler eller lastbiler at overhale blokvognene, der ikke kører mere end 30 km/t. Det skriver BaneDanmark.

Se flere billeder på localeyes.dk

Trafikalt betyder det, at man fra torsdag aften 25. juni klokken 19 og frem til søndag morgen klokken 6 vil kunne møde disse meget store transportere på Vestmotorvejen i tidsrummet mellem 19.00 og 06.00.

De vil blive eskorteret af politiet med blå blink, så de kan ses på lang afstand, og de vil køre med 20-30 km/t frem til destinationen ved Vallensbæk. Sydsjællands og Lolland Falsters Politi opfordrer dog til, at man ikke standser på motorvejen for at fotografere sværtranporten, selvom den er lidt af et særsyn.

I alt skal omkring 20 store lastbiler køre ruten, og de vil køre i korteger af fire blokvogne med stop undervejs på ruten.

Havner du bag kortegen, så gælder det om at have tålmodighed fra den ene motorvejsfrakørsel til den næste, siger Peter Garborg, der er projektleder i Vejdirektoratet til dr.dk.

»Det kommer til at foregå sådan, at når man kommer til et af frakørsels-anlæggene, så stopper politiet transporterne. Bilisterne bag kortegen kan så køre op ad frakørslen og ned ad tilkørslen til motorvejen på den anden side, og således komme foran blokvognene,« forklarer han.

Der bliver altså ikke tale om at afspærre motorvejen, de nætter transporten foregår, med én undtagelse. Det gælder motorvejsafkørslen ved Slagelse, hvor broen over motorvejen er så lav, at monstertransporten kun kan passere med lempe. Her bliver der tale om en midlertidig afspærring.

Den nye jernbanebro skal etableres over Motorring 4, Vallensbækgrenen, i forbindelse med anlæggelsen af den nye højhastighedsbane mellem København og Ringsted.

Broelementer med en længde på op mod 39 meter og en vægt i omegnen af 200 ton skal monteres henover motorvejsknudepunktet, Vallensbækgrenen, over sommerferien.