Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Lidt flere kontanter i pungen, mere makeup i toilettasken og flere cd'er på hylden, når tyveri eller indbrud anmeldes til forsikringsselskabet.

27 pct. af danskerne tilstår i en undersøgelse, at de har snydt deres forsikringsselskab, og samtidig viser svarene, at 12 pct. finder det i orden at skrive ekstra på anmeldelsen, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten fredag.

- Det er både overraskende og bekymrende, at så mange svindler med forsikringen, siger underdirektør Hans Reymann-Carlsen fra brancheforeningen Forsikring & Pension, som står bag undersøgelsen om "Danskernes syn på forsikringssvindel".

Analysen viser samtidig, at danskerne finder det mere angribeligt at smutte fra regningen på en restaurant end at forværre en forsikringsskade.

Cirka hver anden finder det i orden at lade sønnen køre på forældrenes langt billigere bilforsikring.

I Forsikring & Pension giver det dog anledning til en vis optimisme, at et stort flertal støtter selskabernes indsats for at bekæmpe svindel.

- Danskerne ved jo godt, hvad forsikringssvindel er. At det er os ærlige kunder, der betaler til dem, der svindler, siger underdirektør i Forsikring & Pension Hans Reymann-Carlsen til Jyllands-Posten.

Andre læser også