Lyt til artiklen

Jane Jegind (V), der er rådmand i Odense Kommune, er chokeret, efter hendes mand tirsdag aften blev slået ned, da han ville hjælpe ved et biluheld.

Klokken var omkring 23, da der lød et højt brag ikke så langt fra huset ved Seden Strand, hvor rådmand i Odense Kommune Jane Jegind (V) bor med sin mand.

Hun hørte ikke selv braget, da hun sad og arbejdede og snakkede i telefon. Men det gjorde hendes mand Lars Møllerhøj, der til daglig arbejder som selvstændig el-installatør.

»Han tager - ja, jeg tænker som enhver anden normal tænkende – benene på nakken for at løbe op og se, om der er nogen, der er kommet til skade, og om han kan hjælpe med noget,« siger hun.

En bil var kørt galt på Seden Strandgyde og var ifølge Jane Jegind væltet om flere gange og endt på en mark omkring 100 meter fra deres hjem.

»Da han kommer derop ser han, at det er tre piger af anden etnisk herkomst, som har kørt bilen. Den ene er i gang med at løbe, og han spørger selvfølgelig, om de er kommet til skade, og om alle er kommet ud, og om de har kontaktet politiet,« fortæller hun.

Inden Lars Møllerhøj får set sig om, kommer en anden bil kørende.

»Fire unge fyre af anden etnisk herkomst stiger ud og fortæller ham, at han i hvert fald ikke skal hverken fotografere eller kontakte politiet, og inden han får set sig om, så bliver han banket i jorden og sparket i hovedet. Han mister kortvarigt bevidstheden,« siger Jane Jegind.

Da han kommer til sig selv igen stavrer han hjemad, og andre naboer, der også har hørt braget, kommer ham i møde og får ringet til både politi og ambulance. De får også hentet Jane Jegind.

»Jeg kan bare huske, der var blod ud over det hele. Og vi har så tilbragt det meste af natten på sygehuset,« fortæller hun.

Her bliver det konstateret, at Lars Møllerhøj har fået en hjernerystelse, han har brækket næsen, og så bliver han syet, fordi en del af hans øre er blevet revet løs.

Jane Jegind ved ikke, hvem de unge fyre er. Men hun fortæller, at der den seneste tid har været uro i det lille boligområde nær Seden Strand ud til Odense Fjord nordøst for Odense.

»Der har været nogle store mørke biler, der har kørt meget stærkt, og politiet har også været opmærksom på det. Men de kan jo ikke være ude hos os 24-7. Men de var prompte til stede i går, og de tog det dybt seriøst. Så jeg har fuld tillid til, at de finder ud af det,« siger hun.

Vagtchef ved Fyns Politi, Asbjørn Larsen, bekræfter over for Fyens.dk, at der har været en episode.

»Der er sket et lille uheld med en bil, hvorefter der sker noget voldsudøvelse, fordi en person kommer ud og tager kontakt, da uheldet sker. Men jeg vil ikke komme med detaljer om sagen, da vi fortsat er i gang med efterforskningen,« siger han til Fyens.dk.

Jane Jegind fortæller, at hun endnu ikke har nået at få bearbejdet oplevelsen, så hun har ikke nået at tænke over andet end »praktikken«.

»Men jeg er da dybt rystet over, at sådan noget kan foregå. Han løber af sted for at hjælpe, og så ender det med, at han bliver slået ned. Det virker meget surrealistisk lige nu,« siger hun.