'Kære elev. Du orienteres hermed om, at Roskilde Gymnasium, som led i forebyggelsen af snyd ved prøver med netadgang, kan foretage kontrol af den computer, du anvender under prøven.'

Sådan lyder den besked Roskilde Gymnasium sendte ud til eleverne på deres intranet, Lectio, i sidste uge.

Det skriver mediet Version2.

Det nye tiltag skal forebygge eksamenssnyd, og derfor kan alle de dimitterende elever på skolen nu risikere, at få tjekket søgehistorikken på deres computer, når de til sommer sidder til skriftlig eksamen.

Det vil både ske i form af stikprøver, men også, hvis eksamensvagten har mistanke om, at der foregår snyd i eksamenslokalet.

Roskilde Gymnasium benytter sig allerede af værktøjer, der skal opfange snyd, blandt andet i form af plagiattjekkeren Urkund, men rektor på gymnasiet mener ikke, at det er nok.

»Urkund kan ikke se, om en elev har siddet og skrevet med en ven på Facebook, som sidder og løser opgaverne for ham, siger rektor Henrik Nevers til Version2.«

Roskilde Gymnasium opfordrer i beskeden eleverne til at slette deres søgehistorik på computeren, inden de går til eksamen, så eksamensvagterne, under en eventuel kontrol, ikke kan se søgehistorik fra fritiden.