’Guld’-Harald Nielsen er død, men det var ikke uden kamp og økonomiske omkostninger, at den 73-årige fodboldlegende tirsdag aften sagde farvel til livet med hustruen Rudi ved sin side.

I november 2012 afslørede Harald Nielsen, der gjorde sig historisk via OL-sølv i 1960 og en status som verdens dyreste fodboldspiller, at han havde fået konstateret prostatakræft, og i januar 2013 fortalte han åbent til BT, hvordan han selv havde investeret mange penge i at overleve sygdommen.

Udover hver dag at tage den vigtige medicin, som kræftlægerne på Herlev Hospital havde ordineret, valgte Harald Nielsen at satse på en række alternative behandlinger, deriblandt drop-behandling med store doser C-vitamin, akupunktur og en særlig anti-kræft-diæt.

»Det bruger jeg nu en formue på i håb om, at noget af det kan holde sygdommen nede. Intet skal være uforsøgt. Jeg har det rigtig fint lige nu. Mit PSA-tal er nu røget helt ned på 0,9 (højt tal afslører kræft,red.). Jeg tror, det skyldes en kombination af lægens medicin og så det alternative. Det er jeg meget tilfreds med,« sagde Harald Nielsen i et stort interview med BT, hvor han indvilligede i at fortælle om sin kur mod kræften.

Lægerne ville ikke operere ham, fortalte Harald Nielsen til BT, fordi kræften havde bredt sig til knoglerne. Det var en barsk besked at få, men Guld-Harald garanterede, at han ikke havde tænkt sig at give op. Og han var på det tidspunkt især begejstret for én af de behandlingsmetoder, han gennemgik:

»Særlig behandlingen med C-vitamin har givet mig et skud ny energi. Jeg har det fantastisk bagefter. Jeg både håber og tror på, at det er en behandling, som kan bremse kræften og også tage toppen af den depression, som hele tiden lurer lige under overfladen, når man er ramt af en så alvorlig sygdom,« sagde Harald Nielsen.

Harald Nielsen, der også har en stor aktie i grundlæggelsen af FC København, var gift med Rudi i mere end 50 år, og de fik to børn.