Brandvæsnet kan ikke arbejde videre efter tirsdagens brand.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Deres videre arbejde er nemlig blevet forhindret, fordi der er fare for nedstyrtning i den godt medtagede bygning.

- Skadeservice er i øjeblikket i gang med at pille skorstene ned og sikre, at gavle bliver stående og den slags ting. Så når bygningsinspektøren mener, at det er sikkert, kan man komme der ind, fortæller Henning Jølnæs fra Københavns Brandvæsen til bt.dk.

Brand, dagen derpå

LÆS OGSÅ: 
En husgavl står løsrevet fra resten af ejendommen på Valbygaardsvej, der er blevet raseret af flammerne. Men ifølge indsatslederen er det ikke noget, der kan rive resten af bygningen med ned. 
 
- Gavlen bliver ikke båret af noget. Den står bare i luften. Derfor er der også spærret af. Hvis det falder af, falder det bare ned på jorden. Skorstenen vil nok falde ned på huset, vurderer indsatslederen.
 
Af sikkerhedsmæssige årsager er Københavns Brandvæsen stadig tilstede i Valby med en bil og seks mand.LÆS OGSÅ:- Det er fordi konstruktionen er faldet sammen, så kan der ligge ildlommer rundt omkring, som blusser op. Derfor har vi stadig et køretøj der ude. Vi har seks mand. Men der er ikke noget, der brænder løbende, fortæller Henning Jølnæs fra Københavns Brandvæsen til bt.dk.

Han understreger dog, at brandvæsenet kun bekæmper ilden uden for bygningen.

Hvor mange lejligheder og beboere er berørt af branden?

- Der er nok en 32 lejligheder, der er alvorligt skadet. Men vi kan ikke sige, om det er 97 er genhuset eller igennem deres forsikringsselskaber og 97 tilbage i lejlighederne, fortæller indsatslederen og fortsætter:- Vi kan ikke sige, hvor meget der er bortstyrtet og vandskade, før vi kan komme der ind.

Taget er brændt væk og der er adskillige lejligheder på 2. og 3. sal, der er brændt væk. Og der er massive vandskader fra kælder til loft, fortæller Henning Jølnæs til bt.dk.