Fredag formiddag har Københavns Politi anholdt endnu en ung mand og sigtet ham for medvirken i de to skudattentater, der ramte Danmark for snart to uger siden.  Den anholdte er i familie med den formodede gerningsmand.

Omkring klokken 10:35 fredag foretog politiet en anholdelse i Vognmandsparken på Østerbro af en person, de mistænker for at medvirke til skudattentaterne, der rystede København 14. og 15 februar.

Politi har blot fortalt, at de fredag formiddag "anholdt en ung mand", men en nabo fortæller til Berlingske, at den unge mand er i familie med Omar Abdel Hamid el-Hussein, der af politiet bliver udpeget som gerningmanden ved skudattentaterne.

Naboen i Vognmandsmarken på Østerbro, hvor anholdelsen fandt sted, er ikke i tvivl om identiteten på den anholdte.

"Det var ham, som politiet slæbte med. Jeg kunne se det med det samme," siger naboen, som så anholdelsen fra sit køkkenvindue.

BT er bekendt med den anholdtes identitet og familiemæssige relation til Omar Abdel Hamid el-Hussein.

Fredagens anholdte bliver fremstillet i grundlovsforhør lørdag, oplyser politiet, der ikke har yderligere oplysninger om den anholdte på nuværende tidspunkt.

Læs også:

Med fredagens anholdelse er i alt tre unge mænd blevet anholdt og sigtet for medvirken i terrorangrebet, hvor to civile - filminstruktøren Finn Nørgaard og den jødiske vagt Dan Uzan - blev dræbt og yderligere fem betjente blev såret.

Læs også:

De to andre anholdte - to unge mænd på henholdsvis 19 og 22 år - blev anholdt kort tid efter skudattentaterne rettet mod Krudttønden på Østerbro og den jødiske synagoge i Krystalgade i København.

Læs også:

De to hjalp ifølge politiet med at skaffe tilflugtssted og våben væk for den 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein. De blev først varetægtsfængslet i 10 dage, men torsdag blev varetægtsfængslingen forlænget med yderligere fire uger frem til d. 26. marts.

Omar Abdel Hamid El-Hussein blev skudt og dræbt af politiet på Svanevej om morgen 15. februar. Inden da nåede han at dræbe to mænd og såre fem politifolk ved Krudttønden på Østerbro og den jødiske synagoge i Krystalgade.