De naturskønne omgivelser på Tuse Næs, som Ole Thestrup elskede så højt, satte rammen for afskeden med en af de store personligheder inden for den danske film- og teaterverden.

Den folkekære skuespiller, der gik bort den 2. februar i en alder af 69 år, blev lørdag bisat ved Hørby Kirke.

Mange familiemedlemmer, venner og skuespil-kolleger havde samlet sig for at sige farvel og sende kærlige tanker til Ole Thestrup, der døde som følge af lungekræft.

»Ole døde hjemme i stuen efter længere tids aggressiv kræft. Han fik 69-år år på jorden, og vi er i dag samlet for at takke for hans bemærkelsesværdige liv,« indledte sognepræst Mikkel Vale sin tale, efter at forsamlingen blandt havde sunget Bob Dylans ‘Death is not the end’.

I sin tale beskrev præsten blandt andet Ole Thestrup som en imødekommende og venlig mand og far, der var højt elsket af sine nærmeste, men også som en humoristisk og underholdende mand, der havde travlt med teater, fester og flasker i store dele af sit liv.

En stor inspiration

Som skuespiller var han en stor faglig inspiration for sine kolleger, nævnte præsten.

»Jeg skal ikke kloge mig som anmelder, men der er vist ingen tvivl om, at Ole ikke alene havde en naturlig evne til at underholde med sine figurer, sin mimik og sit sprog, og til at tiltrække sig opmærksomhed. Men han havde også også en stor teknisk kunnen, en utrolig præcision på afleveringen af replikker, og han kunne spille med et stort register af udtryk.«

Ole Thestrup har haft et utal af roller i teaterforestillinger som eksempelvis ‘Jeppe på Bjerget’, ‘Erasmus Montanus’ og ‘Min Far’, lige som han opnåede stor succes med især biroller i film som ‘Blinkende Lygter’ og ‘Adams Æbler’.

Som han selv åbent har fortalt om, havde Ole Thestrup i mange år et massivt alkoholmisbrug, som kulminerede, da han i 1988 blev sat af et fly i Canada på grund af kraftig beruselse. Han måtte efterfølgende afsone 43 dages fængsel.

I 1997 startede Ole Thestrup i afvænning, og det fik hans liv på rette kurs. Efterfølgende har Ole Thestrup hjulpet mange andre alkoholikere med støtte og vejledning.

»Nu var det for alvor ‘payback time’, og i 20 år gjorde Ole, hvad han kunne, for at vende sig mod livet, gøre noget for familien, gøre noget for venner og gøre noget for andre, der havde alkoholmisbrug,« sagde præsten.

Ved bisættelsen deltog flere kendte skuespillere, heriblandt Søren Hauch-Fausbøll, Waage Sandø, Preben Kristensen og Anette Støvelbæk.

»Han var et fantastisk menneske og virkelig folkekær. Han betød rigtig meget for mig,«  sagde en tydelig berørt Søren Hauch-Fausbøll efter bisættelsen til BT.