Inge Gorm Andersen er børne- og familiechef i Brønderslev Kommune, hvor der i dag falder dom i Brønderslev-sagen om en fars voldtægt, ydmygelse og vold mod sine børn i årevis. Og hun har helt forkert fået skylden for, at børnene ikke blev fjernet, siger hendes mand i et forsvar af sin hustru.

DR viste d. 6. juni en dokumentar om Brønderslev-sagen, hvor myndighedernes manglende indgriben i faderens voldsregime var i fokus. Og her måtte afdelingsleder Inge Gorm Andersen som ansigt for Brønderslev Kommune forklare, hvorfor kommunen ikke havde grebet ind og fjernet børnene.

Og så begyndte hadets ragnarok, skriver hendes mand og udviklings- og nyhedsredaktør på TV2 Nord Niels Gorm Andersen i en kronik i Jyllands Posten.

- I den stormfulde uge, der fulgte, nåede hun at få ca.  og Facebook-tilsvininger fra folk i det ganske land, hvoraf 25 lige nu . Dertil kommer en fortsat strøm af chikaneopkald på telefonen, forsidebilleder og netafstemning på Ekstra Bladet om hvorvidt Inge bør fyres, hadegruppe på Facebook og indkaldelse til  og så videre og så videre, skriver han.

Og han stiller spørgsmål til, at hans hustru skulle gøres til syndebuk i sagen, når hele tre kommuner er indblandet sagsbehandlingen.

Han giver selv svaret på sit sprøgsmål, og svaret er klart. DR har lavet en 'socialpornografisk' dokumentar 'med et twist af gabestok', der mere har haft fokus på at finde en syndebuk end på at finde den reelle substans i skyldsspørgsmålet.

- Folket krævede en syndebuk. Den syndebuk leverede programmet. Og det blev så min hustru, skriver han og uddyber:

- Allerførst bør man selvfølgelig se kritisk på, hvorfor en kommunal mellemleder hives op på skafottet og udstilles for det ganske land som medskyldig i en så alvorlig socialsag? Hvorfor opgav DR interviewet med den øverste ansvarlige direktør i Brønderslev, så den underordnede sagsbehandler Inge Gorm Andersen pludselig stod mutters alene over for en million tv-seere?

- Svaret er såre simpelt: Hun er den eneste, der indrømmer fejl i sagen. Intetanende taler hun altså sig selv ind på posten som programmets absolutte hovedskurk - blot fordi hun medvirker åbenhjertigt og ærligt.

I kronikken fremhæver Niels Gorm Andersen bl.a. Lolland Kommune og Skanderborg Kommune, der har 'lurepasset sig ud af skurkerollen', ved kun at udtale sig begrænset i sagen.