DMI varsler isslag i store dele af landet fredag aften og natten til lørdag.
DMI varsler isslag i store dele af landet fredag aften og natten til lørdag. Foto: Nils Meilvang

Skal du ud at køre fredag aften eller i nat, bør du væbne dig med forsigtighed. Der er nemlig risiko for spejlglatte veje i store dele af landet, varsler DMI.

Det er primært i landets vestlige egne, at der er risiko for isslag. Det skyldes, at der trækker skyer ind fra vest, som først vil medføre snefald, og som siden vil gå over i regn i løbet af natten, inden snevejret fortager sig.

Dermed vil nedbøren nå at blive afkølet, før den rammer jorden, og som følge heraf vil nedbøren ligge som et lag is på vejene. Det fortæller DMIs vagthavende meteorolog Mette Wagner, der appellerer til, at bilister udviser ekstra forsigtighed i trafikken i aften og i nat.

Der kælkes i Søndermarken

Det er især mellem klokken 22.00 i aften og frem til klokken 08.00 i morgen tidlig, at risikoen er størst.

Størst er risikoen i Jylland og på Fyn, men der er også en risiko over Sydvestsjælland sidst på natten og i morgentimerne.

Henover weekenden vil vejret dog klare op, så hvis du skal nå en sidste kælketur, skal det være i morgen, påpeger Mette Wagner.

»Lige nu ligger temperaturerne stadig omkring frysepunktet, og sådan vil det også være hele natten, men i morgen begynder temperaturerne stedvis at stige stille og roligt,« siger hun.

Vinteren vender tilbage: Sne og bidende kulde på vej

Varmest bliver de i Vestjylland, hvor temperaturerne kan komme op omkring 4 graders varme i løbet af lørdagen, mens det østlige Danmark må nøjes med temperaturer omkring frysepunktet.

Til trods for at DMI har dømt vinteren ude for denne omgang, kommer det ifølge DMI til at tage et par dage, før der igen er plusgrader over hele landet.

»Det ser lunere ud de næste mange dage, men det tager lidt tid at få varmen igennem,« forklarer hun.

Vinter

Samtidig tilføjer hun, at vi ikke skal forvente megen vind i løbet af weekenden, da vinden aftager meget og skifter retning mod sydvest og vest. Det har også betydning for, at det ikke bliver så varmt, siger hun.

Til gengæld skal vi regne med, at der både bliver tåget og diset over hele landet, når sneen fordamper, efterhånden som vejret klarer op i løbet af lørdagen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.