Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

En kvindelig ansat i Forsvaret fik i en periode på seks år 210.000 kroner for meget udbetalt i løn, men nu får hun alligevel lov til at beholde pengene.

Det har Østre Landsret fastslået i en ny dom, skriver Finans.

Forsvaret opdagede i 2014, at der ved en fejl var blevet udtalt for meget løn til kvinden og krævede derfor, at hun skulle betale lønnen tilbage over en periode på 60 måneder.

Det behøver kvinden imidlertid ikke, da retten har fundet, at hun må beholde pengene, fordi hendes lønsedler simpelthen var for komplicerede.

»En af de ting, landsretten fremhæver, er, at lønsedlen er relativt kompliceret, og at man ikke kan forvente, at hun skulle forstå den umiddelbart. Forsvaret havde heller ikke valgt at gennemgå lønsedlen med hende,« siger Kim Schioldann, der er advokat i Ingeniørforeningen og har kørt sagen for den pågældende kvindelige ansatte.

Hun skiftede i 2008 job i Forsvaret, og ved skiftet er hun altså ved en fejl blevet oprettet forkert i systemet. Det var også derfor, hun de efterfølgende to år fik mere i løn, selvom hun egentlig ikke var berettiget til det.

Ifølge advokat Kim Schioldann er det den ansattes egen opgave at opdage fejl på lønsedlen, hvis det er forholdsvis enkelt - og man eksempelvis får et fast beløb i løn hver måned. Har man derimod en løn, der er opdelt over mange tillæg, er der derimod tale om en såkaldt kompliceret lønseddel.

Som medarbejder har man dog pligt til at holde øje med sin egen lønseddel og indberette, hvis man opdager uregelmæssige ændringer.