Regn, regn og atter regn. Hvis du ikke allerede har bemærket det, så har regnen stået ned i stænger i dag. Men præcis hvor meget vand har vi fået?

Det korte svar er: meget.

I visse steder af landet er der faldet helt op til 60 mm regn i løbet af de seneste 24 timer, og det svarer til den gennemsnitlige nedbørsmængde for hele måneden.

- 64 mm regn er der målt i Skrydstrup nu, og det er faktisk rigtig, rigtig meget. I gennemsnit falder der på landsplan 66 mm regn i hele juli måned, så det er en hel måneds nedbør, der falder på 24 timer, siger Mikael Jarnvig fra TV2-vejret.

De fleste steder i landet har i løbet af dagen fået mellem 10-20 mm regn, mens nogle steder som nævnt har fået en hel del mere.

Men der er heldigvis ikke tale om et skybrud, for godt nok er der faldet meget regn, men forskellen på vandkaosset i starten af måneden og det nuværende møgvejr, er den, at det hele ikke er kommet på få timer.

- Den anden forskel er, at det denne gang er hele landet, der har fået vand, og ikke kun Sjælland. Man kan sige, at ingen er sluppet tørskoet fra det her. Det gode er, at intensiteten har været så tilpas lav, at vi denne undgår at se billeder af mennesker, der står i vand til knæene i deres kældre, siger Mikael Jarnvig.

En rundringning til Falck, Politiet og Vejdirektoratet afslører da også, at Danmark i det store hele er sluppet helskindet fra vandmasserne i denne omgang.

Brandvæsnet har haft et par falske alarmer, der er blevet udløst på grund af regnvand, og der har været et enkelt sammenstød mellem to biler i Lyngby, som måske skyldes akvaplaning.  

På Motorring 3 ved København er hastigheden nedsat til 80 kilometer i timen for at undgå ulykker i regnvejret. Det har indtil videre ikke givet de store problemer, oplyser vagtchefen.

I den østlige del af Danmark er regnen torsdag eftermiddag stilnet af, mens det stadig vælter ned over Vestjylland. Det sidste område, der slipper for dråberne, er længst mod nordvest, hvor det først stilner af ved totiden i nat, siger Mikael Jarnvig.

Nu er der kun tilbage at håbe på, at sommeren snart tager sig sammen og viser sig fra en bedre side – og det kan meget vel ske allerede på lørdag. Men desværre kun kortvarigt.

- Sommeren kommer tilbage på lørdag, men sådan en rigtig, gedigen højsommerdag med 25 grader og skyfri himmel, det er der ikke udsigt til. Heller ikke, når man kigger så langt frem, vi har mulighed for. Om vi får rigtigt sommervejr om en uge og derefter, det er der vist ingen meteorologer, der har lyst til at spå om, siger Mikael Jarnvig fra TV2-vejret.