Hvert år besøger Bubber familier, som fejrer jul på Rigshospitalet og Ronald McDonald Hus. Det gjorde han også i år.

Andrea blev til Tornerose. Liva blev til en ond heks, og Lasse blev til en prins, og han blev gift med dem begge to. Smilene blev brede, da Bubber juleaftensdag kiggede forbi Ronald McDonald Hus på Østerbro i København. Med kyndig hjælp fra både musikerne Basim, Jimmy Bacoll, Zididada, og Ole Kipsgaard, Shu-bi-dua, blev opholdsstuen lavet om til et rigtigt, levende eventyr, og med musik og fortælling underholdt Bubber familierne til alvorligt syge børn i en svær tid.

»Det er dejligt at kunne gå stuegang og fjolle og gøre børnene glade,« siger Bubber.

For Bubber handler julen om familien. Alligevel vælger han hvert år at bruge sin formiddag 24. december på at besøge andre familier. Familier, som har det hårdt. På Rigshospitalet går han stuegang og fjoller med alvorligt syge børn, som er nødt til at fejre jul væk fra deres vante og trygge rammer. At sprede en smule lys i mørket og give børnene en god oplevelse er blevet en tradition for den folkekære tv-vært. Han slutter altid sin tur på Ronald McDonald Hus, hvor familier med et barn, som er blevet født for tidligt, pludselig rammes af kræft, har en hjertefejl eller en anden alvorlig sygdom kan bo. Det har han gjort i snart 25 år, siger han:

»Det kunne jeg slet ikke forestille mig at gå glip af.«

Et hjem udenfor hjemmet. Sådan skal det føles at være på Ronald McDonald Hus, som ligger i forlængelse af Rigshospitalet. For når et barn bliver ramt af en alvorlig sygdom, kan de flytte midlertidigt ind på Ronald McDonald Hus. Her bor ca.100 familier hvert år, som Ronald McDonald Hus ønsker at give en tryg base. Siden åbningen i 2002 har Ronald McDonald Hus givet mere end 1825 familier et midlertidigt hjem, mens deres børn blev behandlet på Rigshospitalet. Det handler om at holde fast i en stabil hverdag med rutiner midt i den måske sværeste tid i familiens liv, lyder det fra daglig leder Karen Bjørløw Jacobsen.

»Vi prøver at skabe hyggelige og trygge rammer, så familierne kan føle sig hjemme, selvom de ikke er i deres eget hjem. Og vi gør meget ud af, at det ikke skal føles som et hospital,” siger hun.
”Hendes største ønske, at Bubber kommer forbi.«

Familien Ellegaard bor på Ronald McDonald Hus, mens 14-årige Bjørk Ellegaard er indlagt på Rigshospitalet. Hun har leukæmi og har netop modtaget en knoglemarvstransplantation, derfor fejrer familien jul langt væk fra hjemmet i Haderslev. Det er anden gang, at familien holder jul på Ronald McDonald Hus, fortæller Kirsten Ellegaard, 42.

»Det er jo vores hjem, når vi ikke kan være helt hjemme, vi har vores eget værelse og vores egne ting, og så laver vi mad i fællesskab. Så det er faktisk rigtigt hyggeligt at holde jul her,« siger hun.

For Kirsten og Peder Ellegaard, 44, og børnene Bjørk, 14, Nanna, 11, og Lasse på ni betyder det rigtig meget, at Bubber kommer forbi og siger hej til børnene.