Flere studerende fra CBS, Copenhagen Business School, føler sig udsat grænseoverskridende aktiviteter i forbindelse med introforløb til studierne i sommer.

Introduktionsforløb på de videregående uddannelser bliver af nogle nye studerende opfattet som så grænseoverskridende, at de klager.

Det kan CBS endnu en gang konstatere, efter at universitetet har modtaget 20 klager fra nye studerende, der har følt sig udsat for grænseoverskridende aktiviteter i forbindelse med introforløbet denne sommer.

Som beskrevet i Berlingske sidste år har der tidligere været klager over endog meget grænseoverskridende introforløb på CBS, hvor der bl.a. var strip på dagsordenen, og hvor kvindelige studerende måtte simulere oralsex i nedværdigende stillinger.

Denne gang er det så Jyllands-Posten (JP), der kan beskrive hvordan CBS i forbindelse med en intern evaluering ser nærmere på 20 aktuelle klager.

Prodekan på CBS, Annemette Kjærgaard, understreger over for JP, at klagerne er ved at blive undersøgt af CBS’ juridiske afdeling. Først når det er sket, vil der blive taget stilling til eventuelle sanktioner, tilføjer hun.

»Ud fra henvendelserne alene er det svært at afgøre, præcis hvad der er sket,« siger hun:

»En skriver f.eks., at det har været grænseoverskridende med aktiviteter, hvor man skulle suge vin ud af tamponer. En anden skriver, at der var aktiviteter, hvor man skulle tage tøjet af. En såkaldt tøjkæde. Og så har der været en quiz, hvor man skulle fortælle private detajler om sit sexliv.«

CBS har også fået en henvendelse fra en studerende, som følte sig stødt over, hvad den studerende kalder et »omvendt jødisk bryllup«… Altså en grænseoverskridende aktivitet med »religiøse undertoner«, som det hedder.

CBS har reageret på kritikken fra sidste år, og nu er ældre studerende med på rusture som såkaldte intro-administratorer, der skal sikre at løjerne ikke tager overhånd. Både disse administratorer og de almindelige introvejledere skal skrive under på  en erklæring om, at de kender CBS's regler for introduktionsperioden.

»Dermed er der i år ingen undskyldninger for ikke at vide, hvor grænsen går,« siger Annemette Kjærgaard til JP.