Selv om man er god for over tyve millioner kroner kan man jo godt mangle lidt kontanter

Den kendte erhvervskvinde 71-årige Anne Fabricius-Bjerre har således taget ulovlige lån i sine selskaber to år i træk viser regnskaberne for hendes personlige selskab AFB Metorion. I 2010 havde hun taget et ulovligt lån i selskabet på 712.663 kr. og i 2011 havde hun taget et nyt lån i selskabet på 438.388 kr., fremgår det af erklæringen i regnskabet fra hendes registrerede revisorer, der skriver:

’Selskabet har i strid med selskabslovens regler ydet lån til anpartshaver. Lånet indfries i forbindelse med generalforsamlingen’.

Anne Fabricius-Bjerre, der er tidligere var gift med Bent Fabricius-Bjerre, har reelt brugt sit firma, hvor der ifølge regnskabet er godt 20 mio. kr i egenkapital, som sin private kassekredit.

Dette er ulovligt, fordi hun jo ikke har betalt skat af de penge, som hun tager ud af sit selskab.

- Det undrer mig meget, at en så professionel erhvervskvinde som hende har taget et ulovligt aktionærlån, siger Thorbjørn Helmo Madsen, der driver revisionsfirmaet Timetax.

Ifølge Skat er det meget almindeligt med revisorforbehold og ulovlige aktionærlån i danske virksomheder - revisorer havde således alene i 2010 taget forbehold for mulige ulovlige forhold i hele 41.500 selskaber. Et antal, som er steget fra 34.000 revisorforbehold i 2008.

Almindeligt

- Det er desværre ret almindeligt med ulovlige aktionærlån. Normalt ser man det i mindre, privatejede selskaber, som jo også en del kendte i underholdningsselskaber har. Det er nok derfor, at man har ændret loven, så man fra august i år skal betale skat af indkomst eller udbytte af de penge, som man har taget ud. Det synes jeg faktisk er ret fornuftigt, siger Thorbjørn Helmo Madsen.

BT har bare inden for den sidste tid skrevet, at både sangeren Remee, bokseren Brian Nielsen og ejendomsmægleren Hanne Nørrisgaard har taget ulovlige lån i deres selskaber. Anne Fabricius-Bjerre har ikke mange kommentarer.

- Det aner jeg ikke spor om. Nu sidder jeg faktisk med vand i hovedet hos min frisør - og da jeg har en travl dag kan jeg ikke udtale mig, siger Anne Fabricius-Bjerre.