Lyt til artiklen

Norsk politi indstiller al eftersøgning efter de fire savnede danskere, der onsdag kæntrede i en båd i Sydnorge. Det oplyser politichefen i Mandal til Ritzau.

To dages eftersøgning af farvandene omkring Mandal i Sydnorge er nu slut. Politiet har fredag aften opgivet at finde fire af de seks unge danske mænd, der onsdag ved middagstid kæntrede i en båd under en fisketur.

- Her til aften har vi officielt besluttet at indstille eftersøgningen af de fire danskere, og vi betragter dem nu som omkomne, siger politichef Bjart Gabrielsen fra Mandal Politi til Ritzau.

De seks århusianeres ombyggede tyske redningsbåd kæntrede under et uvejr, og siden der blev slået alarm onsdag aften, har blandt andet Norsk Politi, Redningstjenesten i Sola i Norge og civilforsvaret ledt efter danskerne.

- Vi har været gennem et kæmpeområde på 1500 kvadratkilometer i havet. Vi har haft helikoptere, fly, både og dykkere ude. Vi mener, at vi har prøvet alt, siger Bjart Gabrielsen.

Kun nye spor i form af tips eller vidner, vil få politiet til at genoptage eftersøgningen, forklarer han.

De fire unge mænd, som politiet altså nu betragter som omkomne, er Henrik Hyrup Møller, Jakob Skovgaard Andersen, Nikolaj Munk Nielsen og Thomas Hermansen.

De to overlevende er Søren Thuesen og Niels Højlund. De fik reddet sig i land på en ø i nærheden af ulykkesstedet, hvorefter Søren Thuesen tilbagelagde de godt syv kilometer ind til fastlandet ved at svømme via flere øer. Herefter slog han alarm.

/ritzau/