'Det' jul, det cool, det' nu man hygger sig bedst,' rappede MC Einar for første gang i 1988 - og siden sangen for første gang gjaldede ud af højtalerne, har den for mange danskere været en fast bestanddel af julen. Nu er Danmarks julerapper nummer ét klar til endnu en tur i manegen. Efter 27 år væk fra rampelyset gør han nu comeback. Og selvfølgelig med en ny julesang.

Sangen hedder 'Santa kommer' og bliver sunget af unge Emma Rosa, der udover at være datter af den danske iværksætter og medstifter af Jubii, Martin Thorborg - allerede har fået sin scenedebut. Det skete i 2015 i DRs MGP.

Ligesom 'Jul det' cool' spiller sangen på alle de traditionelle juletemaer med julemand, rensdyr - og selvfølgelig bjældeklang. Læg dertil den karakteristiske MC Einar-rap, og du har et bud på et nyt julehit.

»Spillemanden spiller lystigt op, imens han ryster sin kop, ja det da hyggeligt nok - jeg tænker, er du vimmer for en trængsel og alarm. Julen den var bare mere cool, da man var barn,« rapper MC Einar blandt andet.

Sådan ser coveret til Emma Rosa og MC Einars nye julesingle ud.
Sådan ser coveret til Emma Rosa og MC Einars nye julesingle ud.
Vis mere

Der er dog lang vej igen, hvis sangen skal opnå bare lidt af samme succes som 'Jul det' cool'. Selvom MC Einar selv har betegnet klassikeren som 'et satirisk og syrligt modspil til forbrugs-julen, hvor danskerne æder og bruger penge så uanstændigt, at depressionerne følger i kølvandet i januar' - var den fra 2008 til 2012 stadig den mest spillede julesang herhjemme. Så der er lidt at leve op til.

Du kan hente den i Itunes her