Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

En cabriolet i indkørslen. En speedbåd i havnen. En spontan tur til Jordan og et køleskab fyldt med dyr champagne. I den lille by Billum vest for Varde lever 19-årige Søren Bælum et liv, som de fleste andre på hans alder kun kan drømme om.

De gyldne dråber champagne er i løbet af kort tid er kommet til at spille en stor rolle i hans liv. For et par måneder siden åbnede han endnu en flaske, da han fejrede, at hans virksomhed på mindre end fem måneder havde omsat for over to millioner kroner. Deluxlife.dk. En eksklusiv online-shop der sælger gyldne dråber fra dyre mærker.Og det er det, der gør, at Søren Bælum kan betale for sin hvide Audi A5 Cabriolet og impuls-købe en speed-båd. Speed-båden købte han, fordi han en eftermiddag havde siddet på havnen i Hjerting sammen med et par kammerater og set på alle de andre, der var ude at sejle og stå på vandski. Det ville han også. Tre dage senere var han på vej hjem med den nye båd på slæb.

- Jeg ved godt, at mange andre unge mennesker på min alder ikke har de samme muligheder for at købe bil og båd og sådan. Men de arbejder måske heller ikke lige så hårdt, som jeg gør. Alle mine vågne timer bruger jeg på forretningen. Så ja, det kan godt være, at jeg bruger flere penge end andre unge mennesker, men jeg tjener nok også flere penge end dem.

Derfor kan Søren Bælum invitere sin kæreste med på en spontan tur til Jordan. Og derfor er Søren Bælum også tit den, der giver, når han er i byen med ‘sine drenge’. Det er dem, han altid har snakket med. Men at have flere penge mellem hænderne end sine jævnaldrende kan få den grimme side frem hos nogle.

- Da jeg købte min bil og kørte i den over på skolen, var der pludselig nogle, der begyndte at rakke den ned. Så var det ikke den rigtige model, hvid var en tøsefarve og motoren var for lille. Men altså, de fleste af dem, der siger sådan noget, kører stadig rundt på deres cykler, som de sikkert har fået af deres forældre.

Andre læser også