Etixx-Quick Steps belgiske cykelboss Patrick Lefevere fortæller, at den polske verdensmester Michal Kwiatkowski forlader holdet efter denne sæson.

Dermed må Brian Holm, som er sportsdirektør på Etixx-Quick Step, undvære den alsidige rytter, som flere gange har gjort sig bemærket under Tour de France i den regnbuestribede verdensmestertrikot.

Årsagen til det overraskende exit skyldes uenigheder mellem Michal Kwiatkowski og Patrick Lefevere. Sidstnævnte ville have Kwiatkowski til at satse på klassikere og endagsløb, mens Kwiatkowsi hellere ville køre efter klassement.

»Efter Kwiatkowski for to år siden blev nummer 11 i Tour de France, løb han tør for kræfter. Jeg opfordrede ham derfor til ikke at gøre det igen. Det blev han meget vred over. Vores konflikt er en af grundene til, at han forlader os,« fortæller Patrick Lefevere til det belgiske medie Sporza.

Ved starten af Tour de France gik der rygter om, at den polske verdensmester havde modtaget et tilbud fra Sky, og derfor er det engelske hold favoritter til at få fingrene i 25-årige Kwiatkowski.