Efter fire år med hollandske verdensmestre i kvindernes landevejscykling lykkedes det lørdag for italienske Elisa Balsamo at overtage tronen.

Den 23-årige rytter vandt den afgørende spurt i et decimeret felt foran hollandske Marianne Vos efter flot forarbejde af hendes italienske holdkammerater.

Danske Cecilie Uttrup Ludwig var eneste dansker med til mål i frontgruppen, hvor hun tog en ottendeplads. Samme placering som ved VM sidste år.

Bronzen gik til polske Katarzyna Niewiadoma.

Løbets flade indledning var præget af masser af angreb, men et etableret udbrud kom aldrig rigtig af sted fra start på den 158 kilometer lange rute i Belgien.

Derfor var det også et løb, hvor der konstant var små angreb i feltet.

Med 50 kilometer til mål på den hårde Smeysberg-bakke sad blot de to danske kaptajner, Cecilie Uttrup Ludwig og Emma Norsgaard, tilbage i feltet.

Men her blev det farvel til Emma Norsgaard, der ikke kunne hænge på i front, da der blev accelereret på bakken.

Det lykkedes ikke for den unge dansker at komme tilbage i løbet, og dermed var de danske chancer overladt til Uttrup Ludwig.

Hun forsøgte sig med et angreb sammen med en schweizer med 40 kilometer til mål, men forsøget holdt ikke længe.

Først da spanske Mavi Garcia forsøgte sig solo kom der endelig et hul til feltet, men også hun måtte give fortabt med 10 kilometer til mål på den sidste rundstrækning.

Dermed var en større gruppe samlet til at afgøre verdensmesterskabet og som sædvanligt var der mange hollændere i finalen. De begyndte at angribe på skift.

Ingen kom dog for alvor væk, og i stedet dukkede fire italienere op og kørte en perfekt spurt for Elisa Balsamo.

Den 23-årige italiener fulgte op på forarbejdet og slog den hollandske veteran og tidligere tre gange verdensmester Marianne Vos på stregen.

/ritzau/

Genoplev løbet i livebloggen herunder: