Den tidligere verdensmester i landevejscykling mangler en OL-medalje og har fokus rettet mod Legene i Rio 2016.

Han har vundet mere end de fleste kan drømme om. Men ikke desto mindre går Mark Cavendish stadig med en hed drøm om at vinde en OL-medalje.

- Det er nået dertil, hvor det er lige meget om det så er synkronsvømning,« siger den 30-årige brite til Telegraph.

Mark Cavendish kan ganske vist fremvise 26 etapesejre i Tour de France og et VM vundet på dansk jord i 2011 for bare at nævne noget af det mest bemærkelsesværdige. Men den historisk bevidste supersprinter er stadig på jagt efter hæder og ære. Ikke mindst af den slags, der kommer med optræden i nationaltrøjen.

Mark Cavendish vil forsøge at gøre sig fortjent til at blive udtaget til det britiske banelandshold, som har ladet vide, at der måske er plads enten i omnium eller holdforfølgelsesløb.

Foreløbig forsøger Cavendish at køre tilstrækkeligt mange banearrangementer til at optræde i World Cup sammenhæng. Og derefter er målet at hente resultater, som gør ham god nok til at få en plasd. For selv om Cavendish er et endog meget stort navn, er der ikke fribilletter til det britiske OL-hold.

»Folk skal forstå, at jeg ikke bare kan komme og kræve en plads. Jeg skal for eksempel slå Ed Clancy (OL-bronzevinder, red.) af i omnium, men i det mindste er døren åben,« siger Cavendish, der sidst optrådte på bane i OL-sammenhæng ved Legene i Beijing 2008.

Her stiller Cavendish op i parløb sammen med den senere Tour-vinder Bradley Wiggins, men selv om det lignede en topgiftig duo, sluttede det med flop og fiasko for parret, der blev nier i disciplinen.

Mark Cavendish har netop skrevet kontrakt med det sydafrikanske hold Dimension Data (i denne sæson MTN-Qubekha) for 2016.