Den danske cykelrytter Matti Breschel og resten af Cannondale-holdet er blevet oversvømmet af sygdom, og det skaber problemer i forhold til det belgiske storløb Flandern Rundt på søndag.

Influenza og maveonder hærger i disse dage flere af rytterne fra det amerikanske cykelhold Cannondale.

Ingen af holdets otte ryttere fuldførte Gent-Wevelgem i søndags, og flere af rytterne er fortsat sygdomsramt kun få dage før sæsonens helt store løb, Flandern Rundt.

Det lader til, at Cannondale er det værst ramte cykelhold i øjeblikket, og det er skidt timing i forhold til de mange store forårsklassikere - ikke mindst søndagens stor-klassiker.

»Hele vores hold er ude med enten influenza eller madforgiftning, og det har virkelig været tydeligt under den seneste uges kørsel. Andre hold har lignende problemer, men det lader ikke til at være ligeså slemt som på vores hold,« siger Cannondales Jack Bauer til VeloNews.

Matti Breschel er tvivlsom til søndagens forårsklassiker Flandern Rundt. Her ses han i en trøje for hans tidligere hold, Team Saxo-Tinkoff.
Matti Breschel er tvivlsom til søndagens forårsklassiker Flandern Rundt. Her ses han i en trøje for hans tidligere hold, Team Saxo-Tinkoff. Foto: Keld Navntoft
Vis mere

Den 31-årge dansker Matti Breschel er en af de ryttere, der har været hårdest ramt, lyder det fra Jack Bauer. Breschel, der ellers var blevet hentet ind for at være en af holdets toneangivende ryttere i foråret.

»Breschel har været en af de værst ramt ryttere på holdet. Han kan slet ikke træde i pedalerne, og han skulle være en af vores topryttere til klassikerne,« siger han og fortsætter.

»Vi kæmper for at få bare én person over målstregen i frontgruppen. I Gent-Wevelgem kunne vi slet ikke få nogen over målstregen. Det er skuffende, men det er højsæson for sygdom.«

Cannondale måtte se halvdelen af deres ryttere opgive under tirsdagens 1. etape af Tre dage ved Panne, og nu håber holdet på, at rytterne bliver klar til søndagens Flandern Rundt i Belgien. Et løb, der kræver stor styrke i kraft af blandt andet løbets krævende stigninger.

»Det er umuligt at gå ind til disse store løb på det forkerte ben. Du kan ikke gemme dig i Flandern eller til andre af de her løb i Belgien,« siger Jack Bauer.