Chris Froome er vinderen af dette års Tour de France efter en vanvittig afslutning på Alpe d'Huez, hvor han blev sat af Nairo Quintana. Froome indrømmede da også, at han var presset til det yderste, da han blev interviewet kort efter etapen.

»Jeg kan ikke helt forstå det. Der går så mange følelser i gennem mit hoved på den sidste stigning. Der var tidspunkter, hvor jeg følte, jeg var ved at miste trøjen, men heldigvis havde jeg mine holdkammerater med mig. De lavede et helt fantastisk arbejde i dag,« sagde en tydelig lettet Chris Froome, inden han puttede flere ord på sine pinsler.

»Jeg ramte min grænse på Alpe d’Huez, og jeg led virkelig. Jeg måtte grave dybt for at finde de sidste kræfter. Etapen var kun 110 kilometer lang, men det føltes mere som 300 kilometer. Det var virkelig hård etape.«

Chris Froome vandt også i 2013, så han kan nu kalde sig dobbeltvinder af Tour de France, og det er noget, briten naturligvis er pavestolt over.

»Det er uforståeligt. Det er ikke helt gået op for mig endnu, men det er en helt fantastisk følelse,« sagde Froome med en blanding af lettelse og lykke.

Chris Froome vinder foran colombianeren Nairo Quiantana, der ender 1,12 minut efter i det samlede klassement. Hans Movistar-holdkammerat, spanske Alejandro Valverde, tager den sidste plads på podiet søndag i Paris.