Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) overraskede stort, da han satte Chris Froome (Sky) og Joaquim Rodriguez (Katusha) af på den afsluttende kategori 1-stigning. Hollænderens flotte præstation betød også, at han er tilbage i løbets røde førertrøje.

Dagens 9. etape af Vuelta a Espana fra Torrevieja til Cumbre del Sol Bennitatxell var en en bjergrig én af slagsen, så der var på forhånd lagt op til en vild finale mellem favoritterne.

Etapen sluttede på toppen af den modbydelige kategori 1-stignning Alto de Puig Llorenca, hvor favoritterne angreb hinanden på skift.

Med et par kilometer fra målstregen rev Tom Dumoulin sig fri af favoritgruppen, men han blev hurtigt indhentet af Chris Froome, der for alvor lignede en mand, der havde fundet formen fra sommerens Tour de France. Men med en uimodståelig spurt lykkedes det Dumoulin at komme tilbage og overhale Froome, der måtte se sig slået med to sekunder.

Esteban Chaves (Orica GreenEdge), der kørte i løbets førertrøje kunne ikke sidde med i finalen, hvilket betød, at Tom Dumoulin overtog løbets røde førertrøje. I den samlede stilling har han 57 sekunder ned til Joaquim Rodriguez på andenpladsen og 59 sekunder ned til Esteban Chaves.

Tour de France-konkurrenterne Nairo Quintana og Chris Froome er ikke langt efter i den samlede stilling, hvor de er henholdsvis 1.17 og 1.18 minut efter.

Mandagens 10. etape køres fra Valencia til Castellón i et kuperet terræn hvor afslutningen er flad.