De danske cykelryttere har imponeret stort ved årets VM. Først vandt Mads Würtz Schmidt VM-guld i enkeltstart for U23-herre - og lørdag blev det til en bronzemedalje i linjeløbet for juniorer. Rasmus Lund Pedersen sikrede den danske succes.

Løbet blev en præget af en lang række udbrud, hvor de fem danske ryttere i flere tilfælde også viste flaget. Men på sidste omgang blev feltet samlet igen.

Det fik østrigske Felix Gall til at angribe, og han fik hurtigt oparbejdet et forspring på 20 sekunder.

Op ad den sidste brostensstigning lignede det en sikker guldmedalje til Gall - og forfølgerne indstillede sig derfor på, at de skulle slås om sølv og bronze.

På vej ind mod målstregen angreb Rasmus Lund Pedersen sammen med franske Clement Betouigt-Suire - og de fik sat konkurrenterne.

På opløbsstrækningen var de to faktisk tæt på at hente Felix Gall, men østrigeren holdt akkurat hjem. Clement Betouigt-Suire var på dagen stærkere end Rasmus Lund Pedersen, der dog kan trøste sig med en flot bronzemedalje.

I feltets spurt var en anden dansker, Mathias Norsgaard, også med fremme - og han trampede sig til en flot syvendeplads.