»Jeg husker tydeligt, da vi stod på scenen i Parken. Afstemningen var uhyre spændende, fordi vi førte undervejs. Det har virkelig sat sig,« fortæller Søren Poppe.

For 20 år siden vandt han og makkeren Stefan Nielsen som Rollo & King suverænt det danske Melodi Grand Prix og fik efterfølgende en andenplads ved Eurovision på hjemmebane i Parken.

De var brudt igennem året forinden, men grunden til, at de allerede sagde stop efter to år, skyldtes, at de ville noget forskelligt.

Søren Poppe, der var primusmotor på projektet, fortsatte som solist og hittede i 2002 med VM-sangen 'Danmarks drenge'. Stefan Nielsen drømte slet ikke om at være popstjerne og vendte tilbage til sit job som skolelærer – og Signe Svendsen, der var kommet til undervejs, begyndte at lave tv og udgav senere også musik i eget navn.

Søren Poppe og Signe Svendsen under afstemningen ved Eurovision i 2001.
Søren Poppe og Signe Svendsen under afstemningen ved Eurovision i 2001. Foto: NILS MEILVANG
Vis mere

»Til at begynde med var der ikke nogen, der ville spille os i radioen,« fortæller Stefan Nielsen om tiden inden gennembruddet.

De havde hurtigt fået en pladekontrakt på baggrund af sangen 'Ved du hvad hun sagde', men de landsdækkende radioer mente, det var for plat.

»Vi fik en ny radiopromotor, som fik de små lokalradioer til at spille 'Ved du hvad hun sagde', og til sidst blev den så stort et hit, at den blandt andet røg ind på P3s hitliste,« fortæller Stefan Nielsen videre.

Både Søren Poppe og Stefan Nielsen havde fulgt med i Melodi Grand Prix, siden de var børn, og en dag fik de pludselig chancen for at være med.

De havde en lille uge til at have en sang klar, og Søren Poppe fortæller, at han tog ind på deres pladeselskab med en sang, der hed 'Den eneste ene', som dog hurtigt blev afvist af direktøren.

»Han bankede i bordet og sagde, at det var noget lort, og spurgte, om ikke jeg havde noget andet.«

Det havde Søren Poppe ikke, men begyndte så at spille linjen 'Der står et billede af dig på mit bord', som var det eneste, han havde fra den endnu ufærdige sang.

»Direktøren slog i bordet en gang til og råbte 'det er et hit! Gå hjem og skriv den færdig',« fortæller Søren Poppe med et grin.

Fordi Brødrene Olsen året forinden havde vundet Eurovision, skulle det store show i 2001 afholdes i Parken i København, hvilket var noget af en mundfuld for to skolelærere, der nærmest kun lige var slået igennem.

»Det var så syret. Vi lavede en enkel demo, og så sagde det bare bang,« husker Stefan Nielsen, der under hele forløbet holdt fast i sit lærerjob.

»Det var noget med at tage taxa fra prøverne i Parken og ind til skolen i jakkesæt. Søren havde allerede dengang en familie og base, det havde jeg ikke, så for mig var mit arbejde lidt min familie,« fortæller han.

I ugen op til det store Eurovision-show mærkede især Søren Poppe den stigende opmærksomhed fra verdenspressen. De var spået til en midterplacering, men som den store aften nærmede sig, begyndte deres engelske oversættelse af deres danske vindersang at vække genklang i Europa.

Rollo og King på scenen i Parken til Eurovision i 2001.
Rollo og King på scenen i Parken til Eurovision i 2001.
Vis mere

»Jeg kunne ikke gå nogle steder, uden at der stod en journalist og ventede. Jeg sagde til en ven, at det måtte være sådan, David Beckham havde det hver dag,« fortæller Søren Poppe med et grin.

Deres pladeselskab var parate til at udgive et engelsksproget Rollo & King-album internationalt, hvis de vandt, men de måtte nøjes med en andenplads, og det var egentlig okay, lyder det både fra Søren Poppe og Stefan Nielsen.

»Jeg ærgrede mig selvfølgelig over, at vi ikke vandt, for jeg synes, vi havde den bedste sang, men Rollo & King var meget dansk. Jeg havde svært ved at se os internationalt,« lyder det fra Søren Poppe.

»Jeg havde det fint med at vende tilbage til skolen og mit arbejde med klassisk kormusik, som jeg holder meget af,« lyder det fra Stefan Nielsen.

Søren Poppe i dag.
Søren Poppe i dag. Foto: Privatfoto
Vis mere

I dag nærmer de sig begge de 50 år, og siden de glade grandprixdage har også Stefan Nielsen fået sin egen familie.

Derudover underviser han i musik på læreruddannelsen og er leder af et kor, der kombinerer klassisk korsang med Depeche Mode.

Søren Poppe gik i 2008 ned med angst og depression og arbejdede i en årrække i stedet blandt andet som massør og ledelse af et fitnesscenter.

I dag arbejder han igen som skolelærer, men lysten til at stå på en scene er vendt tilbage, så til efteråret regner han med at udgive nye sange i anledningen af sin 50-års fødselsdag.

Stefan Nielsen i dag.
Stefan Nielsen i dag.
Vis mere

De har stadig lidt kontakt over Facebook, men ellers hører Rollo & King fortiden til.

Stefan Nielsen tilføjer med et grin:

»Det var fede oplevelser, og jeg fik da en bil og en lejlighed ud af det.«