Patrick Nielsen skal lære at passe bedre på sig selv. Træneren afslører bekymring.

Dansk boksnings store håb, Patrick Nielsen, stjal overskrifterne ved det seneste Fight Night-stævne - dog mere på grund af sit hærgede udseende med blod fossende ud af hullet i panden og flængerne ved øjnene end på grund af sin boksning.

I aften er Nielsen hovednavn i Herning efter Rudy Markussens afbud, og træneren krydser fingre for, at eleven har lært af blodbadet.

- For at være helt ærlig var jeg ret bekymret over de mange flænger. Patrick udnyttede ikke sine fordele som bokser. Han kæmpede heroisk, var klart den bedste og vandt sikkert, men han boksede med alt for stor risiko, siger Karsten Röwer til B.T.

- Det er helt typisk for amatører, der bliver professionelle. Patrick skal lære at holde hus med kræfterne og ikke være så ivrig. Det bliver for hektisk. Han forsøger per instinkt at afgøre kampene med det samme, men hvis man i løbet af de første runder kan se, at modstanderen er holdbar, skal man bokse med større omtanke og vente på chancerne. Og først og fremmest skal han lære at passe bedre på sig selv, siger Karsten Röwer.

Patrick Nielsen jokede efter den blodige affære i november med, at han lignede Quasimodo, men var på ingen måde bekymret for, at flængerne var tegn på en skrøbelig hud, der kan koste dyrt på sigt. Det er han stadig ikke.

- Alt er helt fint, og jeg har ikke haft problemer overhovedet under sparringen op til denne kamp. Set i bakspejlet var det en stor sejr for mig. Jeg viste alle, at intet kan stoppe mig i ringen. Ingen flænger, intet blod og ingen bokser, siger han.

I træningslokalerne i Berlin kæmper Karsten Röwer med at lære danskeren at passe bedre på sig selv. Når man er åben overfor skaller, er man også åben for slag.

- Desværre er Patrick typen, der går meget frem på en måde, der åbner for skaller. Vi træner på at forbedre det, men det er ikke noget, man lærer fra dag til dag, siger Karsten Röwer, der ellers er begejstret for danskeren.

Röwer er ikke med i Herning, han har en VM-kamp på tysk grund med en anden bokser i aften. I stedet står Torsten Schmitz, der tidligere har trænet verdensmester Robert Stieglitz, i hjørnet hos Nielsen.

- Torsten og jeg arbejder tæt sammen, han er erfaren, og jeg har fuld tiltro til Torsten, siger Karsten Röwer.