Bokseverdenen oplevede sent lørdag aften en af de største overraskelser i nyere tid. I 11 år havde sværvægtsmonsteret Wladimir Klitschko ikke forladt ringen som taber - men det ændrede Tyson Fury sensationelt. Før kampen i Düsseldorf var han ellers ikke levnet mange chancer, men den lange brite tog fusen på alle eksperter.

Selve sejren kunne der ikke indvindes noget mod. Tyson Fury tog fra første runde initiativet og med sin skiftende fodstilling formåede han konstant at bryde Wladimir Klitschkos rytme. Sejren med dommerstemmerne 3-0 var derfor også helt efter bogen.

»Tidligere på ugen vurderede David Haye (tidligere sværvægtsverdensmester), at Tyson Furys chancer var 20-1. Det er halvt så meget, som Buster Douglas blev tildelt, før han slog Mike Tyson (I 1990, hvor Tyson var ubesejret). Det viser, hvor mange der havde afskrevet Tyson Fury. Han tog imod nogle tunge slag fra en af de bedste i sværvægtshistorien, men han trak sig ikke. Han gik i stedet fremad og modbeviste alle skeptikere,« siger den britiske bokse-ekspert Mike Costello til BBC, der langt fra er den eneste, der har svært ved at få armene ned efter Furys imponerende præstation.

Også bokseanalytikeren Steve Bunce hylder den nye verdensmester.

»Wladimir så dårlig ud, fordi Tyson Fury fik ham til at se dårlig ud. Når jeg gennemgår mine noter over runderne, kan jeg ikke se, hvor Tyson gjorde noget forkert,« siger Steve Bunce til BBC og uddyber:

»Det mest fantastiske er måde, Tyson Fury taklede opgaven på. Han behøverr ikke snige sig væk med sejren, fordi han fik Wladimir til at se elendig ud. Tyson Fury fik ham til at ligne en gammel mand.«

Trods sejren er Wladimir Klitschko dog langt fra en færdig mand i boksning. Den 39-årige ukrainer afslørede efter nederlaget, at der allerede er en aftale om en revanchekamp mellem de to boksere. Så boksefans kan allerede nu glæde sig til endnu en bokse-opvisning.