KOMMENTAR

Her er en påstand: Den trio, der lige nu er placeret på de tre øverste pladser, kommer til at dominere toppen de næste mange år. Det forudsætter bare, at rigmændene i Brøndby og FC Midtjylland bliver ved med at skabe de økonomiske forudsætninger.

Er det tilfældet, bliver det stadig vanskeligere at se, hvem der skal udfordre de tre tophold i dansk fodbold. Med de finansielle forudsætninger, der er tilstede i den trio, som lige nu sidder på medaljepladserne i Superligaen, vil man til stadighed kunne hente spillere, konkurrenterne lige under kun kan misunde.

Man går efter etablerede spillere i de omkringliggende ligaer, også ligaer, der er bedre end den danske, og det vil alt andet lige manifestere sig i et stadigt større gab mellem de bedste og de næstbedste.

Ser man på klubber som AaB og OB vil der her være tale som trupper, der skal gennem en større oprydning, hvilket vil sætte sine spor. Randers kan man ikke forvente yderligere af,og FC Nordsjælland viser ingen tegn på at gøre mere væsen af sig fremover. Så det ligner igen til næste år en kamp mellem de tre øverste, og den kamp bliver efter alt at dømme langt mere tæt end tilfældet var i denne sæson.

FC København har bygget på i hele foråret og jeg kan ikke forestille mig, at der bliver samme indkøringsproblemer fra sæsonens begyndelse, hvilket blev dyrebart. Her vil man komme blæsende, for det er justeringer, der er påkrævet i FCK-truppen med en angriber som det mest presserende punkt.

FC Midtjylland har allerede vist, at man er villig til at handle. Og handle dyrt. Begge klubber har den fordel, at spillestil og -forståelse er på plads, så det ligner et mesterskabsopgør mellem de to. Brøndby har, trods en stigende formkurve, lidt længere op i min optik.

Men tiden, hvor alt klapper for en outsider, er - om ikke forbi - så langt mere usandsynlig. Der er ganske enkelt flere toptrimmede klubber med økonomiske muskler af betragtelig størrelse, der skal kollapse for at et fasttømret kollektiv med kontinuitet som drivkraft skal gå forbi.

Det kunne gå, da FC København var altoverskyggende favorit, men nu, hvor den favoritværdighed må deles med FC Midtjylland, og Brøndby skal have rollen som reel udfordrer, ja, så virker det ikke ret troværdigt.