En dansk sportsvirkelighed uden Caroline Wozniacki!

Det er, hvad vi vågner op til senest den 1. februar. Om under to måneder er det endegyldigt slut. Det måske største danske sportsnavn nogensinde stopper karrieren efter Australian Open.

Det kommer til at efterlade et enormt tomrum, når solen går ned over Miss Sunshine, og Wozniacki for sidste gang forsvinder ned i spillertunnelen i Melbourne. Vi mister kort sagt Danmarks eneste superstjerne i sportens verden.

Caroline Wozniackis farvel er et chok, også selv om vi her på B.T. har hørt ubekræftet hvisken om det siden det tidlige efterår.

Foto: HOW HWEE YOUNG
Vis mere

Det er det, fordi hun som 29-årig i teorien kunne have flere gode år i sig - og fordi det er så forbandet svært at forestille sig et dansk sportslandskab uden Caroline Wozniacki som det altoverskyggende fyrtårn.

Det bliver underligt tomt uden Caroline Wozniacki som en fantastisk repræsentant - for Danmark i almindelighed og dansk sport i særdeleshed.

Hvem skal nu brande dansk sport ude i verden? Hvem skal gøre os skiftevis euforiske og fortørnede? Og hvem skal plante os foran tv'et på de mest vanvittige tider af døgnet for at følge endnu en finale?

Det kunne Caroline Wozniacki, og det har hun gjort i mere end et årti.

(Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)
(Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix) Foto: Niels Christian Vilmann
Vis mere

'Hun/han går over i historien'. Dén sætning hører vi brugt i flæng. Vi bruger den ofte selv! Men når det gælder Caroline Wozniacki, er det en underdrivelse. For hun gør meget mere end det. Hun skriver sig ind som et af de absolut største danske sportsnavne i historien. Måske det allerstørste.

71 uger som verdens nummer et i en sport, der er blandt de største og mest kompetitive i verden, taler sit tydelige sprog om en kvinde, der både formåede at blive en formidabel tennisspiller og et superbrand.

For det gør ikke tingene mindre imponerende, at hun ud over en fantastisk karriere også har formået at stable en næsten lige så god forretning på benene.

Netop forretningen og livet uden for banen er en af grundene til, at Caroline Wozniacki som så mange andre store danskere også har formået at dele vandene og danskerne.

Nogle mener, hun har brugt for meget tid og for mange kræfter på fotoshoots og livet på den røde løber. Det mener jeg ikke. I en tid, hvor Serena Williams har domineret kvindetennisen, var det ikke Wozniacki, der havde det største talent. Men hun fik noget nær det maksimale ud af det, hun nu engang havde.

Nu helliger hun sig familielivet og kampen mod den gigtsygdom, som blot gør hendes præstationer endnu mere imponerende. Gudskelov nåede hun af få den Grand Slam-titel, som hun jagtede igennem så mange år.

Den kom for snart to år siden i Australien. Nu binder hun meget passende en sløjfe på hele karrieren samme sted, som hun fejrede sin største triumf. Når det skal være, er det en fin afslutning på en fantastisk karriere.

Jeg indrømmer gerne, at jeg kommer til at savne Caroline Wozniacki.

Hun har fyldt enormt meget. Også her på B.T., hvor hun i efterhånden mange, mange år har været garant for utallige historier med rødder både på banen og uden for.

Nu stopper hun, men jeg kan garantere, vi ikke stopper med at følge hende.

Så stor har hun nemlig været. Hun har transcenderet sport og underholdning og pustet til danskernes interesse for både tennis og sport. Mange danskere spiller tennis i dag på grund af Caroline Wozniacki. Meget mere kan man ikke opnå i sportens verden.

Så tak for kampene, Wozzy - og tak for kampen. Det har været strålende.