OL-guldvinder i badminton fra 2008 Lee Yong-dae har sammen med sin landsmand Kim Ki-jung fået et års karantæne for at have misset dopingtest.

De to koreanske spillere har ved flere lejligheder oplyst forkerte whereabouts, og var derfor ikke tilrådighed, da dopingkontrollen dukkede op til uanmeldt dopingkontrol. Det giver begge spillere et års karantæne.

- De koreanske badmintonspillere Kim Ki-jung og Lee Yong-dae har begge modtaget en et-årig sanktion for brud på reglerne om at udfylde whereabouts, hvilket resulterede i missede tests, lyder den officielle meddelelse ifølge Reuters.

Lee Yong-dae vandt i 2008 OL-guld i mixed double, og i 2012 vandt han bronze i herredouble til OL i London. Her tabte han til danskerne Mathias Boe og Carsten Mogensen i semifinalen.

De to koreanere slipper med et års karantæne, fordi det koreanske badmintonforbund erkender, at det har fejlet med at hjælpe de to spillere med at udfylde deres whereabouts.

- Kim og Lee har aldrig taget forbudte stoffer, og de har ikke undgået test med vilje. De har deltaget i mange internationale turneringer, og de er gået igennem alle test. Det er svært at forstå, at de bliver straffet uden advarsel, bare fordi de ikke var til stede, da dopingkontrollørerne uanmeldt kom for at tjekke deres whereabouts, lyder meddelelsen fra det koreanske forbund.