New York Giants' forsvarsprofil Jason Pierre-Paul fik onsdag amputeret højre pegefinder, efter han lørdag kom til skade ved en fyrværkeriulykke i forbindelse med fejringen af den amerikanske uafhængigshedsdag, 4. juli.

Den 26-årige NFL-stjerne har været indlagt på et hospital i sin hjemby, Miami i Florida, siden lørdag, og meldingerne gik i første omgang på, at fyrværkeri-episoden muligvis ville koste spilleren den ene hånd. Senere blev det rapporteret, at episoden 'kun' havde kostet Pierre-Paul forbrændinger på tre fingre og dele af begge hænder. Men det endte altså med, at den hårdføre forsvarsspiller fik amputeret den ene finger. Lægerne mente, at det ville fremme helingsprocessen, hvis fingeren blev amputeret, og det gik Pierre-Paul med til - vel at mærke uden, at New York Giants var klar over det.

Selv om 'JPP', som han kaldes, altså må undvære en finger, vurderer en kilde over for tv-stationen ESPN, at Jason Pierre-Paul vil være klar til at spille 'tidligere, end folk forventer'. Som minimum forventes han i hvert fald at spille i løbet af 2015-sæsonen, afhængig af hans kontraktsituation. Pierre-Paul, der i 2011 var med til at vinde Super Bowl med New York Giants, er i princippet kontraktfri, men Giants har brugt sit såkaldte 'franchise tag' på Pierre-Paul.

Det betyder, at han er bundet til klubben den kommende sæson og sikret en løn, der matcher de fem højest lønnede på hans position som defensive end. 'JPP' har dog endnu ikke accepteret at spille under Giants' 'franchise tag', fordi både han og klubben håber at kunne forhandle sig frem til en langvarig aftale. Ifølge glere amerikanske medier skulle Giants have tilbudt Jason Pierre-Paul en aftale til en potentiel værdi af 60 mio. dollar, men der er efter ulykken opståeet tvivl om, hvorvidt tilbuddet stadig gælder.

En anden NFL-spiller, C.J. Wilson fra Tampa Bay Buccaneers, var ligeledes ude for en fyrværkeriulykke på den amerikanske uafhængighedsdag. Han fik amputeret to fingre. Det vil ikke være første gang, en NFL-spiller fortsætter karrieren med en manglende finger. San Francisco 49ers' berømte forsvarsstyrmand Ronnie Lott fik i 1986 amputeret en del af sin lillefinger.