Cremen af samfundet. Medlemmer af samfundets allerøverste top - bl.a. en baron, en lensgreve og en hofjægermester og mange adelige var medlemmer af det danske naziparti, DNSAP. Det viser de nye navne over kendte danske nazister, som journalisten Preben Juul Madsen i går offentliggjorde på sin hjemmeside www.kafka.dk/ på internettet.

"Det er på tide kartoteket, kommer frem i lyset. Hvorfor skal det være hemmeligt," spørger Preben Juul Madsen.

Han planlægger at udgive Bovrup-kartoteket på cd-rom. Det er listen over medlemmer af DNSAP, det danske naziparti under krigen.

Umiddelbart efter krigen blev medlemslisten udgivet i bogform og senere forbudt af domstolene.

Den liste rummer 28.000 navne, mens den komplette liste med 39.000 navne ligger i Rigsarkivet.

Preben Juul Madsen lagde i går en liste med 39 navne fra medlemslisten ud på nettet med bl.a. Simon Spies, skuespilleren Christian Arhoff og statsminister Poul Nyrup Rasmussens far, elektriker Oluf Nyrup Rasmussen, Esbjerg samt en lang række såkaldte samfundsstøtter.

"Alle navnene er allerede lagt ind på en cd-rom med et søgesystem, som jeg planlægger at udgive, hvis jeg da ikke bliver truet med 16 års fængsel," siger Preben Juul Madsen.

"Umiddelbart venter jeg ingen sensationelle nye navne. Men man kan ikke vide det, for Bovrup-kartoteket er opdelt i byer, så man ikke umiddelbart kan gå ind og søge på et navn. Et kendt navn kan også skjule sig under Hansen, Sørensen eller Petersen.

Jeg har allerede fået flere e-mails med kendte navne, som jeg nu vil undersøge. Men Bovrup-kartoteket er en bog med små 500 sider, så det er ikke noget man lige går til."

Et det ikke bare nysgerrighed som gør, at du nu vil offentliggøre navnene?

"Nej. Jeg mener det er vigtigt at vi får tingene frem i lyset. Jeg kan ikke se nogen begrundelse for, at det skal være hemmeligt," siger Preben Juul Madsen, som regner med CD-rommen skal sælges til kostprisen omkring 25 kr. pr. stk.

Preben Juul Madsens initiativ kommer samtidig med, at der nu er politisk vilje i Folketinget til at åbne de omstridte arkiver.

Blandt de offentliggjorte navne er skuespilleren Chr. Arhoff, indmeldt 14.2.41, Simon Spies, indmeldt 5.2.1942, Oluf Nyrup Rasmussen, indmeldt 16.9.1941, Eiler Pontoppidan, sagfører, indmeldt 7.2.1938, Guiseppe Scocozza, fuldmægtig, indmeldt 10.?.1941, F. Bille Brahe, baron, indmeldt 22.3.1938, Mogens Boisen, oversætter, indmeldt 26.6.1940.

Den tidligere ejer af Vølund-koncernen, E.W. Grevenkop-Castenskiold, godsfuldmægtig, meldte sig ind 15.5.1934, mens hofjægermester Jørgen Adolph v. Grevenkop-Castenskiold meldte sig ind 17.6.1935. Kurt Søvndal, ekspedient, Ringsted, indmeldt 14.10.1940.

Christa Knuth, lensgrevinde, Knuthenborg meldte sig ind 8.4.1935 mens hendes mand lensgreve F.M. Knuth, Knuthenborg, meldte sig ind 22.4.??.

Axel Lind, kunstmaler, Skagen, meldte sig ind 31.1.41.

TV2s tidligere direktør Jørgen Schleimann, har aldrig lagt skjul på at han som ganske ung selv havde nazismen tæt inde på kroppen.

"Jeg har i modsætning til f.eks. Gert Petersen (SF) åbent bekendt at jeg selv var nazist som 12-årig til 14-årig, og derfor kender jeg mine lus på gangen. Jeg kan ikke lide at se, at det sker igen," sagde Jørgen Schleimann efter han selv havde fået trusler fra nazi-partiet i Danmark.

SFs tidligere leder Gert Petersen har aldrig været særlig åben om sin tid i nazi-partiet. Han holdt på sin hemmelighed i 45 år, indtil det blev afsløret i en avisartikel.

Rejsekongen Simon Spies betalte en høj pris for sit medlemskab fra 1942-43. Han blev aldrig rigtigt anerkendt af det etablerede samfund. Aldrig inviteret med til Dronningens selskaber og fik aldrig den orden han virkelig tragtede efter og næsten offentligt bad om.

"Det er ikke en hemmelighed, jeg kan sidde inde med. Måske nok som menneske, men ikke som statsminister," sagde statsminister Poul Nyrup Rasmussen, da det blev afsløret, at hans afdøde far var medlem af nazi-partiet.

En af de nye navne på listen er Guiseppe Scocozza, halvbror til historikeren og forfatteren Benito Scocozza.

"Han var 28 år da jeg blev født. Jeg har aldrig haft noget med ham at gøre, jeg tror vi har mødt hinanden tre gange hele livet. Vi har aldrig diskuteret hvorfor han blev medlem. Det er ikke noget vi snakker om i familien.

Jeg er skeptisk overfor at man åbner arkiverne. Jeg synes man skal have adgang, men ser ikke nogen politisk begrundelse for at åbne arkiverne, men en nysgerrighed, så folk kan sidde ved aftenkaffen og sige:

Årh, var han også medlem," siger Benito Scocozza.

Se hjemmesiden: www.kafka.dk