Sagen om det økonomiske rod i forbindelse med afholdelsen af Eurovision i København i 2014 er langtfra slut.

Sådan lyder det fra Charlotte Fischer, der sidder i regionsrådet i Region Hovedstaden for de radikale, efter at Erhvervsstyrelsen i dag har truffet en endelig afgørelse i sin undersøgelse af sagen og krævet 21 millioner fra bestyrelsesformand Michael Metz Mørch. Der er folk i de politiske system, der er sluppet for let, mener Charlotte Fischer.

»Hvorfor skulle Wonderful Copenhagen tage en højrisiko opgave som Eurovision, som de slet ikke er gearet til, hvis ikke der har været en eller anden politiker, der har presset dem til det, fordi København for enhver pris skulle have det her arrangement foran Herning,« siger Charlotte Fischer, som derfor håber, at hele sandheden bag Eurovision-skandalen en dag bliver fremlagt.

»Jeg håber, at det en dag kommer frem, hvem i det politiske system, der bestilte det her for enhver pris. Folkene i Wonderful Copenhagen er jo ikke urutinerede og ubegavede, så der må være en grund til, at DR fik Wonderful Copenhagen tvunget over på en kontrakt, hvor de kvit og frit kunne forlange hvad som helst, uden at skulle betale for det. Det her er ikke et fair og retvisende billede,« siger hun.

Michael Metz Mørch og hans advokat Finn Schwarz har nu fire uger til at anke afgørelsen fra Erhvervsstyrelsen. Det kan dog have lange udsigter, før der kan sættes et endeligt punktum i sagen, vurderer Søren Friis Hansen, professor i fondsret på CBS.

»Det er en omfattende sag, som vil komme til at tage noget tid hos Erhvervsankenævnet. Det kan sagtens komme til at tage flere år, før sagen er endelig afgjort, hvis den også bliver anket til domstolene bagefter,« siger han til BT.